Reparația Bibliotecii Municipale „Mihail Sadoveanu” – Autoritățile investesc în cunoaștere

0
196

La Biblioteca Municipală „Mihail Sadoveanu” din Soroca, au demarat lucrările de renovare, marcând începutul unei transformări moderne și atrăgătoare pentru comunitate. Această reparație face parte din proiectul “Întreprinderi și Comunități Puternice pentru Moldova”, implementat de către GIZ Moldova și finanțat de către Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene. Inițiativa a fost depusă de către Primăria municipiului Soroca, care susține acum procesul de reabilitare a Bibliotecii Municipale „Mihail Sadoveanu”.

„În cadrul acestei reabilitări, se vor efectua următoarele lucrări: înlocuirea tavanului, refacerea acoperișului, renovarea podelei, înlocuirea geamurilor și ușilor, precum și izolarea termică a trei  pereți. De asemenea, peretele din față al bibliotecii va fi restaurat pentru a reda splendoarea inițială a clădirii. Suntem bucuroși împreună cu toți membrii echipei bibliotecii municipale „Mihail Sadoveanu”, pentru transformările care urmează să aibă loc. Așteptăm cu nerăbdare să împărtășim această evoluție cu toți cei care iubesc cărțile și căutarea cunoașterii”, ne-a spus Viorica Gaja, directorul Bibliotecii Municipale „Mihail Sadoveanu”.

Proiectul „Întreprinderi și Comunități Puternice pentru Moldova” este implementat de GIZ Moldova la nivel regional și național și urmărește îmbunătățirea perspectivelor socio-economice ale populației din comunitățile moldovenești.

„Dezvoltarea societății începe cu fundamentul literaturii. Costul procesului de restaurare este de aproximativ 10 milioane de lei și va dura aproximativ 5 luni. Clădirea va fi restaurată în întregime, de la cap la coadă, și va fi echipată cu tehnologie modernă și mobilier. Toate instituțiile care se află în proprietatea primăriei sunt importante, dar bibliotecile ocupă un loc special în inimile noastre, deoarece ele reprezintă baza dezvoltării noastre intelectuale”, a spus Lilia Pilipețchi, primarul municipiului Soroca

„Suntem extrem de încântați de progresul lucrărilor de reparație în desfășurare și așteptăm cu nerăbdare finalizarea acestora pentru a putea să ne bucurăm alături de utilizatorii bibliotecii într-un spațiu revigorat, primitor și pentru a putea contribui la lucruri minunate pentru comunitate”, a adăugat Larisa Prisacari, șef serviciu relații cu publicul la Biblioteca Municipală „Mihail Sadoveanu”.

Proiectul urmează să contribuie la bunăstarea populației locale, urmărind prioritățile Guvernului Republicii Moldova și ale cetățenilor săi. Proiectul va fi implementat pe parcursul anilor 2022-2025.

„Cu nerăbdare așteptăm finalizarea lucrărilor de reparații, pentru a avea oportunitatea de a desfășura mai multe proiecte în noul nostru mediu, colaborând cu tinerii și cu alte persoane din comunitate”, a spus Sofia Sîrbu, bibliotecar la Biblioteca Municipală „Mihail Sadoveanu”.

„Ne bucurăm enorm de această reparație, așteptată cu nerăbdare timp de mulți ani. Aceasta reparație capitală, va aduce beneficii semnificative atât pentru personalul bibliotecii, cât și pentru cei care vor beneficia de noul și frumosul mediu creat”, a adăugat Lucica Cebotaru, bibliotecar la Biblioteca Municipală „Mihail Sadoveanu”.

Proiectul „Întreprinderi și comune puternice pentru Moldova” este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și cofinanțat de Uniunea Europeană. Proiectul este implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Cancelaria de Stat a Republicii Moldova.


Articolul precedentÎn Nistru a fost găsită o barcă străveche, ar putea avea chiar și o mie de ani / GALERIE FOTO
Articolul următorDrochia: când și unde se așteaptă deconectări programate ale electricității, în legătură cu executarea lucrărilor de reparație

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.