(Galerie foto) REGELE SPORTULUI ÎȘI RIDICĂ O CASĂ NOUĂ ȘI LA SOROCA!

0
2271

Tradiționala Gală a fotbalului sorocean este un eveniment așteptat la Soroca, or regele sportului întotdeauna a fost la loc de cinste pe malul Nistrului, iar succesele din ultima vreme a fotbaliștilor ne dau speranțe în și mai bine. Cel puțin, faptul că soroceanul Vitalie Damașcan este component al formației FC Torino, iar picii de la Racovăț au câștigat „Cupa Guguță” scoate raionul Soroca din rândul entităților teritoriale de „rutină” și ne plasează în cohorta celor care au un cuvânt de spus în jocul cu balonul rotund. Altfel, până când infrastructura fotbalistică nu se ridică la nivelul performanțelor, dar din alocuțiunile prezentate de autorități putem concluziona că și pe acest tărâm se așteaptă schimbări în bine.

 • Premii pentru participare în campionatul raionului Soroca la fotbal:
  FC Soroca, FC „Prietenia Agro”, FC „Ocolina”, FC Rultehcom, FC „Visoca”, FC „Fulger”, FC „Bădiceni”, FC „Rublenița”.
 • Premii pentru conducătorii agenților economici-sponsori:
  Andrei BERCUT, Valentin LISNIC, Alexandru SPĂTĂREL, Serghei PUȘCAȘ, Vasile GUMENCO, Nicolae MAZNIUC.
 • Premii pentru antrenori și manageri:
  Iurie COSTIN, Vitalie LOHOV, Vasile ZĂBRIAN, Tudor CEBOTARI, Ilie MANEA, Marcel ȚARĂLUNGĂ, Maria TAȘNIC, Veaceslav OLEINIA, Alexandru POPA, Victor COVBASA, Alexei GUZUN, Ghenadie VIERU (medic).
 • Premii pentru directori și șefi de direcții și secții:
  Angela MUȘENCO, Grigore BUCĂTARU, Anastasia COJOCARU, Svetlana RAHIMOV, Alina CATAN, Livia BRĂIESCU, Tatiana PERCIUNE, Ala TAȘNIC, Silvia ȘILOVA, Anatolie IAVORSCHI, Dionisie MITROFAN, Vasile BAȘ, Vsevolod GÂTLAN.
 • Premii pentru primari:
  Mihail GRABCIUC, Victor SĂU, Marcel BUȘAN, Ion GUMENI, Ion BOROZAN, Petru BOȚOC, Valentina CEBAN, Boris ROTARU, Vitalei MUNTEAN, Vasile PALAMARI, Anatolie PÂNZARU, Grigore PLEȘCA.
 • Premii pentru cele mai bune echipe și specialiști din fotbal:
  FC STEAUA (Racovăț) — Cei mai activi suporteri; FC VISOCA — pentru jocul fair play; FC Rublenița — groaza liderilor; SELECȚIONATA GIMNAZIULUI RACOVĂȚ — Cea mai bună echipă; CF SOROCA — Cea mai bună echipă de seniori; Serghei REVENCO — Cel mai bun arbitru; Ludmila CALDÎRI — Cea mai bună antrenoare în cadrul programului FMF ”Școala deschisă de fotbal”; Boris ROTARU — Cel mai activ primar; Constantin NESTERENCO — Cel mai activ manager; Dumitru CANȚÎR — Cel mai bun antrenor; Petru CIOBANU — Cel mai bun antrenor; Ion CIOBANU — Cel mai bun antrenor, Marin RUSSU — Cel mai bun antrenor.
 • Cei mai buni jucători:
  Victor IONIȚĂ, portar (Bădiceni); Vadim RUSU, apărător (Soroca); Vasile BOTNARU, apărător (Vărăncău); Stanislav NARTEA, apărător (Racovăț); Mihai URSU, mijlocaș (Racovăț); Igor BALAN, atacant (Soroca), Mihai NARTEA, golgheter, 34 goluri (Racovăț), Ion URSU — jucătorul anului (Racovăț).
 • Medalia „Meritul fotbalului sorocean”:
  Vladimir NICUȚA, Ion BOROZAN, Pavel BACININ, Andrei JITNIUC.

Ruslan BERZOI, vicepreședintele FMF: „Transmit celor participanți la Gala fotbalului sorocean un salut fierbinte de la președintele FMF, Pavel Ciobanu. Asociația raională de fotbal Soroca, în frunte cu domnul Ghilas, este una din cele mai importante și mai de succes în Republica Moldova. Noi vom fi alături de Dvs. și mai departe și suntem convinși că fotbaliștii soroceni mai au de spus multe în fotbalul moldovenesc”.

Radion GHILAS, președintele Asociației raionale de fotbal Soroca: „Datorită conlucrării satisfăcătoare cu Consiliul raional putem afirma că anul fotbalistic 2018 a fost unul bun, cu performanțe pe măsura așteptărilor și cu un șir de competiții importante, atât la nivel raional, cât și național. De exemplu, în campionatul raional la fotbal au fost angrenate 9 echipe, care au întrunit peste 400 de fotbaliști; echipa-fanion a raionului, CF Soroca, a câștigat medaliile de argint în Campionatul Republicii Moldova, Divizia B, zona de Nord; al doilea an la rând FMF a organizat la Soroca „Școala deschisă de fotbal demonstrativ” pentru copii de 12 ani, iar 75 la sută din participanții la această școală au fost fete; echipa de copii din satul Racovăț a câștigat tradiționala Cupă „Guguță”, care este cea mai importantă competiție republicană pentru copii; echipa raională de amatori s-a plasat pe locul secund la nivel național… Pentru anul 2019 avem așteptări la fel de mari, iar cea mai importantă noutate este începerea construcției unui stadion raional la Rublenița și reconstrucția stadionului de la LT „Constantin Stere”.

Angela MUȘENCO, șefa Direcției raionale învățământ: „Felicitări tuturor cu ocazia acestui frumos eveniment. Mă bucur să văd că printre cei mai buni sunt și elevi din instituțiile de învățământ din raion, cum ar fi LT „Constantin Stere”, LT „Petru Rareș”, Gimnaziile Racovăț, Volovița, Zastânca…”.

Ghenadie MUNTEAN, președintele raionului Soroca: „Mă bucur de succesele fotbaliștilor soroceni în anul 2018 și vin cu o veste bună pentru anul 2019 — la Rublenița se va construi un stadion cu iarbă artificială, cu o capacitate de 1500 de locuri. Costul acestui edificiu sportiv este de circa 8-10 milioane de lei. Mulțumim și prietenilor din Bacău, care vor veni cu o donație de 100.000 euro. Stadionul renovat de la LT „Constantin Stere” este a doua noutate și va avea iarbă naturală…”.

Iurie TODIREAN, vicepreședintele raionului Soroca: „Cunosc foarte bine realizările fotbalului sorocean și sunt convins că și 2019 va fi un an de succes. Cel puțin, faptul că va fi construit stadionul de la Rublenița ne permite să afirmăm că încă un vis va deveni realitate”.

GALERIE FOTO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.