Redeschiderea grădinițelor întârzie în municipiul Soroca

0
361
FOTOGRAFIE SIMBOL/ OdN

Redeschiderea grădinițelor întârzie în municipiul Soroca. Potrivit serviciului de presă al Primăriei municipiului Soroca, instituțile de educație timpurie nu sunt redeschise acum din motivul creșterii, în ultimile zile, a numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

”Potrivit datelor oferite de Comisia Situații Excepționale Soroca, cazuri înregistrate în municipiu sunt 541, dintre care active 51.

Acum primăria urmează să monitorizeze situația din școlile, care s-au redeschis de la 1 septembrie, la fel și cum vor evolua lucrurile în câteva grădinițe mai mici din raion, care și-au reluat activitatea.

Conducerea mun. Soroca, înțelege situația în care sunt puși părinții, dar, în cazul în care Soroca se numără printre cele mai afectate localități de Covid-19, riscul redeschiderii grădinițelor, la ziua de astăzi, este prea mare.

Primarul mun. Soroca, Lilia Pilipețchi, cheamă sorocenii să fie îngăduitori și să nu-și expună riscului copiii. Grădinițele din mun. Soroca își vor relua activitatea de pe data de 14 septembrie” se arată într-un comunicat emis de autoritățile sorocene.

Amintim că doar 11 grădinițe de copii dintre cele 54 din raionul Soroca au autorizația Centrului de Sănătate Publică Soroca pentru reluarea activității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.