Raionul Soroca — printre cele „de mijloc” la gestionarea  pandemiei

0
130

Datele oficiale prezentate de autoritățile Republicii Moldova nu lasă loc pentru interpretări — alături de câteva raioane, Soroca este teritoriul care gestionează bine situația pandemică.

Or, timp de câteva luni, numărul de persoane infectate în raionul Soroca este de ordinul unităților, fapt care ne-a permis să fim incluși în lista raioanelor cu „cod portocaliu”, ceea ce înseamnă că numărul de persoane cu COVID-19, de la începutul pandemiei, este între 1500 și 3500 de cazuri. „Codul roșu” include raioanele cu peste 3500 cazuri de infectare cu COVID-19, iar „codul verde” înseamnă că numărul de persoane infectate este sub 1500 de cazuri… Astfel, în raionul Soroca au fost înregistrate, de la începutul pandemiei până la data de 24 februarie, 2223 de persoane.

Care este situația pandemică în județul Buzău, înfrățit cu raionul Soroca?

De la începutul pandemiei, în județul Buzău, înfrățit cu raionul Soroca, au fost confirmate
(la data de 22 februarie) 9370 cazuri de COVID-19. Pe de altă parte, 8824 de persoane din cele înregistrate cu Covid-19 au fost declarate vindecate. Alte 262 de persoane au decedat din cauza virusului. 1010 persoane se aflau în carantină la domiciliu, iar 199 persoane se găseau în izolare la domiciliu. Să mai menționăm și faptul că, în ultima vreme, în județul Buzău sunt depistate cu COVID-19 circa 4-20 de persoane zilnic.

ATENȚIE! Conform datelor oficiale, în județul Buzău locuiesc peste 400.000 de oameni, iar în raionul Soroca — circa 100.000 de oameni.


Articolul precedentÎn 20 de sate din raionul Soroca (încă) se atestă cazuri active de COVID-19
Articolul următorVIDEO//Nimic nu poate fi mai gustos decât apa din fântână și din izvor, dar…
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.