Raionul Soroca nu se regăsește pe harta crimelor din Republica Moldova

0
588

Numărul persoanelor decedate în urma infracțiunilor înregistrate în anul 2018 s-a ridicat la 608, arată datele Biroului Național de Statistică. Aproape fiecare a treia persoană a decedat în urma accidentelor rutiere – 37%, după care urmează decesul din cauza omorurilor – 23,5% şi a vătămărilor intenţionate – 8,6%.

Cele mai multe persoane au decedat în rezultatul infracţiunilor excepțional de grave, deosebit de grave și grave – 479 de persoane, scrie ziarulnațional.md. În total, pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate, în anul 2018, peste 32 de mii de infracţiuni, cu 10% mai puțin faţă de anul 2017.

Cea mai mare rată a infracţionalităţii rămâne a fi înregistrată în Chişinău – 125 de infracţiuni la 10 mii de locuitori şi în Bălţi – 114 infracţiuni la 10 mii de locuitori.

Printre raioane, cea mai mare rată a infracţionalităţii s-a înregistrat în Cahul – 95 de infracţiuni la 10 mii de locuitori, Cantemir – 89 de infracţiuni la 10 mii de locuitori şi Ialoveni – 88 de infracţiuni la 10 mii de locuitori. Un nivel mai mic al infracţionalităţii se atestă în Glodeni, dar și în Șoldănești sau Fălești.

Fiecare a treia infracţiune este comisă în locuri publice, iar fiecare a șasea – de către persoane în vârstă aptă de muncă, dar fără ocupație. Aceleași date arată că numărul infracţiunilor săvârşite de minori este în descreştere, în anul 2018 fiind înregistrate 2,1% de crime cu participarea copiilor.

(ziarulnational.md)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.