Raionul Soroca: Încă o zi fără cazuri de infectare!

0
291

     Veste îmbucurătoare ne-a venit de la laboratoarele unde se efectuează testele la coronavirus – astăzi, 29 mai, în raionul Soroca nu au fost depistate cazuri de infectare cu Covid-19! Pe de altă parte, în total pe republică au fost depistate alte 171 cazuri de infectare, după verificarea a 1203 teste, dintre care 1028 primare și 175 – repetate. Astfel, numărul total de infectați este aproape de a depăși borna 8000 – 7896 cazuri.

Continuă, din păcate, să crească numărul de persoane infectate printre lucrătorii din sectorul medical, + 25 de persoane, dintre care 3 doctori, 10 asistenți medicali și 12 persoane din sfera auxiliară…  Astăzi au fost exrternate 155 persoane, care s-au tratat de Covid-19, numărul total al acestora fiind de 4278 sau ceva mai mult de 50 la sută din numărul total de infectați.

Tot azi, din păcate, au mai decedat 5 persoane, 3 bărbați și 2 femei:

Deces 284: Bărbat de 63 ani, din Rîbnița. Comorbidități: hipertonie arterială, diabet zaharat, cardiomiopatie.

Deces 285: Bărbat de 76 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 11 mai, la Spitalul Clinic Municipal Arhanghel Mihail. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, encefalopatie mixtă, cord hipertensiv subcompensat.

Deces 286: Femeie de 76 ani, din Ceadîr-Lunga. Internată, la data de 18 mai, la spitalul raional Ceadîr-Lunga. Comorbidități: bronșită cronică, boală coronariană, hipertensiune arterială.

Deces 287: Femeie de 71 ani, din Comrat. Internată în stare gravă, la data de 27 mai, la spitalul raional Ceadîr-Lunga. Comorbidități: bronșită cronică, hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Deces 288: Bărbat de 63 ani, din raionul Ialoveni. Internat la data de 18 mai, la Spitalul Clinic din Bălți. Comorbidități: cardio-nefropatie hipertensivă cu insuficiență renală și cardiacă, ciroză hepatică decompensată.

Numărul total de persoane decedate a ajuns la 288.

Articolul precedentVIDEO: Mesajul de felicitare al Direcției Învățământ Soroca: Voi sunteți eroii!
Articolul următorErica PRODAN — Mini Miss Soroca și Rustam OBERNEAC — Mini Mister Soroca
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.