Raionul Soroca este pe locul III la capitolul „Covid-19”

0
666

Statisticile din ultimele două săptămâni privind infectarea arată că peste 50% dintre ele ţin de Chişinău, precum şi de zonele apropiate – Anenii Noi, Ialoveni, Străşeni. Pe locul trei se află Bălţi, Soroca şi Cahul.

Medicii afirmă o creştere a numărului de infecţii la 100 mii de persoane. Această cifră a crescut de la 130 la 138 de cazuri, în Transnistria dinamica sa este în creştere – de la 24 la 25 de cazuri la 100 de mii de persoane. De la începutul pandemiei COVID-19 în republică, 1.675 copii de vârste diferite s-au infectat cu noul virus. Cei mai mulţi dintre copii au vârsta de la şase şi şapte ani şi până la 18 ani….Vârsta medie a celor care au murit din cauza COVID-19 este de 66 de ani. Majoritatea deceselor sunt la bărbaţi. 99% dintre cei decedaţi aveau boli cronice asociate, în principal boli de inimă şi diabet… Numărul persoanelor infectate a fost de 3.767 de pacienţi, inclusiv 963 de medici, 30 de lucrători medicali.

Conform datelor din ultimele 14 zile, un pacient infectat este capabil să transmită virusul către 1,3 persoane, în timp ce în regiunile estice această cifră este de 0,9… Cea mai mică rată a mortalităţii a fost înregistrată în raioanele Leova şi Vulcăneşti, unde valoarea sa este de 0,5-0,6% la 100 de mii de locuitori.

Articolul precedentVIDEO: Banii colectați de elevii din raionul Soroca pentru Nicolae Solovei au ajuns la familia elevului. Vezi cu ce mesaje au venit copiii
Articolul următorVIDEO: Despre ce au discutat membrii comisiei în ajunul ședinței Consiliului raional
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.