Programul „Ajutor la contor”: site-ul compensatii.gov.md poate fi accesat

0
362

Programul de compensații „Ajutor la contor” este finanțat din Fondul de reducere a vulnerabilității energetice, instituit prin Legea nr. 241 din 28-07-2022. Crearea Fondului de reducere a vulnerabilității energetice permite acordarea în factură a compensațiilor lunare pentru consumul de energie.

Pentru obținerea compensațiilor lunare, consumatorii casnici de energie se vor înregistra în Registrul vulnerabilității energetice pe compensatii.gov.md. Sistemul electronic este gestionat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și va permite acumularea datelor necesare pentru atribuirea categoriei de vulnerabilitate energetică: consumatori cu vulnerabilitate energetică foarte ridicată; consumatori cu vulnerabilitate energetică ridicată; consumatori cu vulnerabilitate energetică medie; consumatori cu vulnerabilitate energetică scăzută; consumatori non-vulnerabili

Clasificarea categoriilor de consumatori vulnerabili se bazează pe o serie de parametri aprobați de Guvern, și anume: venitul, numărul de membri ai familiei, ponderea cheltuielilor pentru energie din consumul gospodăriei, tipul sistemului de încălzire utilizate ș.a.

Toată informația utilă la această temă o puteți găsi pe compensatii.gov.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.