Programul „Ajutor la contor”: site-ul compensatii.gov.md poate fi accesat

0
436

Programul de compensații „Ajutor la contor” este finanțat din Fondul de reducere a vulnerabilității energetice, instituit prin Legea nr. 241 din 28-07-2022. Crearea Fondului de reducere a vulnerabilității energetice permite acordarea în factură a compensațiilor lunare pentru consumul de energie.

Pentru obținerea compensațiilor lunare, consumatorii casnici de energie se vor înregistra în Registrul vulnerabilității energetice pe compensatii.gov.md. Sistemul electronic este gestionat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și va permite acumularea datelor necesare pentru atribuirea categoriei de vulnerabilitate energetică: consumatori cu vulnerabilitate energetică foarte ridicată; consumatori cu vulnerabilitate energetică ridicată; consumatori cu vulnerabilitate energetică medie; consumatori cu vulnerabilitate energetică scăzută; consumatori non-vulnerabili

Clasificarea categoriilor de consumatori vulnerabili se bazează pe o serie de parametri aprobați de Guvern, și anume: venitul, numărul de membri ai familiei, ponderea cheltuielilor pentru energie din consumul gospodăriei, tipul sistemului de încălzire utilizate ș.a.

Toată informația utilă la această temă o puteți găsi pe compensatii.gov.md


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentSă economisim energia electrică între orele 07:00 – 10:00 și 18:00 – 23:00, de la Andrei Spânu rugăminte
Articolul următorSB „Șezătoare la „Basarabia” invită sorocenii să învețe să brodeze o ie
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.