Procuratura raionului Soroca avertizează cetățenii – crește numărul de escrocherii bancare

0
89

Procuratura raionului Soroca a emis un avertisment oficial către cetățenii din raion privind creșterea numărului de escrocherii bancare. În contextul intensificării acestor infracțiuni, instituția face apel la vigilență și oferă o serie de recomandări pentru a preveni furturile de date și fraudele financiare.

Procuratura subliniază că infractorii încearcă să obțină informații confidențiale, cum ar fi parolele de unică utilizare și datele cardurilor bancare, prin diverse metode, inclusiv prin intermediul apelurilor telefonice și al mesajelor electronice. Gheorghe Tintiuc, procuror în procuratura raionului Soroca, a subliniat importanța acestei vigilențe pentru a proteja datele personale și a evita pierderile financiare.

Recomandările Procuraturii pentru prevenirea escrocheriilor bancare includ:
* Nu oferiți nimănui parolele de unică utilizare sau alte informații confidențiale. Angajații băncilor nu solicită astfel de date prin rețele de socializare sau alte canale de comunicare.
* Fiți vigilenți la apelurile telefonice suspecte. Întrerupeți imediat apelul și anunțați banca în cazul în care vi se cer date personale.
* Nu furnizați datele cardului bancar ca răspuns la solicitări prin mesaje electronice sau telefonice. Asigurați-vă că site-urile web pe care le utilizați pentru plăți sunt legitime și securizate.
* Evitați plățile online către comercianți necunoscuți sau dubioși.
* Nu lăsați cardurile bancare nesupravegheate și nu le transmiteți persoanelor neautorizate.
* Nu răspundeți la e-mailuri spam și nu faceți clic pe link-uri din astfel de mesaje.
* Verificați solicitările de date venite prin rețelele de socializare. Contactați prietenii pentru a confirma autenticitatea cererilor de informații.
* În cazul accesării neautorizate a contului bancar, contactați imediat instituția bancară pentru a închide contul.


Articolul precedentGesturi de generozitate la Căinarii Vechi
Articolul următorVremea la Soroca: Prognoza meteo pentru marți, 4 iunie 2024
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.