Direcţia Situaţii Excepţionale Soroca atenționează populația asupra pericolului de intoxicare cu dioxid de carbon în urma procesului de fermentare a vinului. Salvatorii recomandă oamenilor să fie prudenți în prepararea vinului și să respecte regulile de securitate. La fel oamenii sunt îndemnaţi să nu intre în încăperile în care se fermentează vinul, dacă nu există ventilație corespunzătoare.
Pentru a verifica dacă în încăpere nu s-a acumulat dioxid de carbon e nevoie de aprins o lumânare, care se va stinge în cazul în care nu există oxigen suficient. În astfel de situații aflarea în încăperile respective este strict interzisă, menționează Eugeniu Doga, șef SP al DSE.
Mai mult, salvatorii recomandă ca fermentarea mustului să fie efectuată în spații deschise sau în încăperi bine ventilate.
În cazul care cineva a intrat în încăpere și nu a mai ieșit e necesar apelare de urgență a Serviciului Unic de Urgenţă 112. Aflarea în zona de risc fără echipament de protecție pune în pericol viața oamenilor.