Atenție proces periculos! Reguli de securitate la prepararea vinului de casă

0
218
FOTO: DSE

Direcţia Situaţii Excepţionale Soroca atenționează populația asupra pericolului de intoxicare cu dioxid de carbon în urma procesului de fermentare a vinului. Salvatorii recomandă oamenilor să fie prudenți în prepararea vinului și să respecte regulile de securitate. La fel  oamenii sunt îndemnaţi să nu intre în încăperile în care se fermentează vinul, dacă nu există ventilație corespunzătoare.

Pentru a verifica dacă în încăpere nu s-a acumulat dioxid de carbon e nevoie de aprins o lumânare, care se va stinge în cazul în care nu există oxigen suficient. În astfel de situații aflarea în încăperile respective este strict interzisă, menționează Eugeniu Doga, șef SP al DSE.

Mai mult, salvatorii recomandă ca fermentarea mustului să fie efectuată în spații deschise sau în încăperi bine ventilate.

În cazul care cineva a intrat în încăpere și nu a mai ieșit e necesar apelare de urgență a Serviciului Unic de Urgenţă 112. Aflarea în zona de risc fără echipament de protecție pune în pericol viața oamenilor. 


Articolul precedentPână când coronavirusul face ravagii, anul acesta au murit de foame 7.000.000 de oameni
Articolul următorȘOLCANI: Pe cine alegem președinte? / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.