Primăriei Soroca, participantă în proiectul „Întreprinderi și comune puternice pentru Moldova”, i s-a recomandat să dezvolte, prioritar, ecosistemul antreprenorial

0
174
  După cum scrie Serviciul de presă al primăriei Soroca, primarul Lilia Pilipețchi și mai mulți specialiști din cadrul primăriei au participat la o ședință de lucru în cadrul proiectului „Întreprinderi și comune puternice pentru Moldova”, unde s-a făcut o analiză a interviurilor realizate a regiunile țintă- Soroca, Edineț, Strășeni, Leova, și Comrat. Scopul interviurilor a fost nu doar de a viza dinamica dezvoltării și varietatea serviciilor de suport a afacerilor la nivel regional, ci și modul în care aceste servicii sunt percepute și absorbite de către beneficiarul lor final.
  Conform sursei, consultantul a identificat cinci piloni principali pentru concluziile cheie ale interviurilor aprofundate, și anume: servicii de suport pentru afaceri, oferite local în baza de Startup și faza de pre- Startup; servicii de suport pentru afaceri oferite la nivel local, pentru Întreprinderile mici și mijlocii existente; servicii de suport pentru afaceri, oferite la nivel local, companiilor aflate în faza de creștere și/sau pregătite pentru export; servicii de afaceri și sociale pentru orașe inclusive și capacitatea instituțională a organizațiilor de a oferi servicii de afaceri la nivel local. În urma analizei prezentate la fiecare capitol, experții au venit cu unele recomandări pentru APL și anume la Soroca să fie pus accentul pe dezvoltarea ecosistemului antreprenorial, utilizându-se structurile existente CCI și Incubatorul de afaceri și să nu fie create noi entități de la zero.
  Proiectul „Întreprinderi și comune puternice pentru Moldova” este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și co-finanțat de Uniunea Europeană. Proiectul este implementat de GIZ, în parteneriat cu Cancelaria de Stat a Republicii Moldova. (FOTO: Serviciul de presă al primăriei mun. Soroca)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.