Primăria Soroca a stopat lucrările de reconstrucție din Piața „Libertății”

0
1389

Primăria Soroca a anulat autorizaţia de construire nr. 49/AC din 07.09.2022 pentru executarea lucrărilor de reconstrucţie a Pieţii Libertăţii, la două zile de la eliberarea ei. Totodată autoritățile au stopat temporar lucrările de reconstrucţie a Pieţii Libertăţii.

Informația se regăsește în două dispoziții recente, semnate de primarul Lilia Pilipețchi. Deși nu este anunțat motivul, dispoziția se bazează și pe Legea ocrotirii monumentelor. Se pare că motivul ar fi sesizarea oficiului teritorial al Cancelariei de Stat către Ministerul Culturii, pe motiv că proiectul de reconstrucție nu a fost avizat de ei, chiar dacă monumentul este inclus în Registrul monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat.

Amintim că la începutul lunii septembrie au început lucrările de reconstrucție a zonei adiacente mormântului celor câțiva ostași decedați în cel de-al Doilea Război Mondial, prin tăierea tuturor arborilor din zonă.

CITEȘTE ȘI:

Cine și de ce a defrișat arborii din Piața „Libertății” a municipiului Soroca? / VIDEO

Primăria Soroca a decis anterior mutarea monumentului și osemintelor ostașilor din Piața „Libertății” / VIDEO

 

Articolul precedentAprobat! De la 1 octombrie, părinții cu copii de până la doi ani vor primi de la stat o îndemnizație lunară de 1.000 de lei
Articolul următorUn tânăr s-a filmat cum aruncă mai multe bancnote peste fereastra unui automobil / VIDEO
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.