Primăria reacționează: Sorocenii se plâng – autoritățile îi cheamă la conlucrare pentru depistarea celor care arungă gunoi peste tot

0
236

Pe adresa redacția a parvenit o sesizare de la un cititor al ziarului Observatorul de Nord, care comnică despre o problemă locală și solicită implicarea autorităților.

Textul mesajului: ”Pădurea de lângă Gimnaziul ”Dumitru Matcovschi” este poluată de deșeuri. Cauza acestei probleme are fi locuitorii de pe marginea pădurii. Am dori ca această problemă să fie cumva rezolvată”.

Din partea redacției am solicitat primăriei municipiului Soroca să ne comunice cine este responsabil oficial de curățenia în zona indicată ( în apropierea lacului „Ivancea”) și dacă s-au făcut ori se prevăd campanii de sensibilizare a locuitorilor din preajma pădurii cu privire la păstrarea curățeniei.

Autoritățile locale ne-au oferit un răspuns. Totdată a îndemnat cetățenii care observă problemele să colaboreze cu APL pentru depistarea autorilor în vederea sancționării acestora.

”La solicitarea dumneavoastră, referitor la gunoiștea din pădurea, de lângă lacul „Ivancea”, Vă comunicăm că această pădure aparține IS Întreprinderea pentru silvicultură Soroca, respectiv primăra mun. Soroca nu poate interveni în soluționarea problemei, pentru că acolo este persoană responsabilă pădurarul.

Ce ține de campaniile de sensibilizare a populației, anterior, am mai conumicat că au fost instalate panouri informative, prin care se atenționează că aruncarea gunoiului în locurile neautorizate se pedepsește cu amendă.

 La același subiect, Vă informăm că astfel de problemă există și în pădurea de la stația terminus a rutei nr.2/4, str. Renașterii. De acolo primăria a evacuat, de mai multe ori, gunoiști, dar acum acestea sunt la loc.

Sigur, că acest lucru ține de educația și bunul simț al populației.  În acest context, sugerăm celor care expediază fotografii la redacția OdN și arată locurile unde sunt gunoiști, să se implice și să ajute primăria la depistarea persoanelor, tot prin a le fotografia în momentul comiterii acestor acțiuni ilegale, care dăunează atât oamenilor cât și mediului înconjurător. Vom fi recunoscători celor care ne vor ajuta la depistarea acestor răufăcători”, se spune în comunicatul Serviciului de presă al primăriei Soroca.

Acest mesaj a ajuns la redacție prin intermediul butonului SESIZEAZĂ O PROBLEMĂ de pe site-ul observatorul.md. Dacă te confrunți cu o problem și nu știi unde să te adresezi sau vocea ta nu este auzită, scrie-ne, iar noi vom încerca să găsim un răspuns!

***

AO ”Info-DAVA” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul ”Comunicare pentru schimbare” în raionul Soroca. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.