Primăria reacționează la sesizare: Gunoiul din apropierea maternității va fi evacuat

0
145

O scrisoare venită pe adresa redacției de la un locuitor al municipiului Soroca informează despre gunoiștile stihiinice, apărute pe teritoriul municipiului. Din cuvintele autorului, care ne-a rugat să-i păstrăm anonimatul, cu fiecare zi apare tot mai mult gunoi menajer tot felul de deșeuri transportat și aruncat de cetățeni, iar măsuri de evacuare sau contracararea acestor acțiuni nu se întreprind. Cetățeanul roagă, prin intermediul redacției, că autoritățile locale să intervină.

Aș dori să comunic despre o problemă a orașului care persistă de mult timp. În deal la maternitate,  în regiunea  de lângă postanție,  s-a transformat într-o gunoiște care miroase foarte urât. Nimeni nu ia nicio măsură. Noi, locuitorii din această parte a orașului, în timpul liber, seara, ieșim la plimbare cu copii mici, iar acest miros este foarte neplăcut. Plus la toate vin câini vagabonzi și caută de mâncare i pot să se dea la om. Avem rugămintea  la primărie măcar să evacueze acest gunoi neplacut”, scrie cititorul Observatorului de Nord.

Am solicitat primăriei municipiului Soroca un comentariul pe acest caz. Iată ce ne-a comunicat serviciul de presă al APL:

La solicitarea Dumneavoastră referitor la gunoiștea din regiunea maternității Vă informăm că primăria municipiului Soroca Va întreprinde măsuri de evacuare în această  săptămână, acest lucru nu s-a efectuat până la ziua de astăzi, întrucât nu era clar cui aparține terenul dat – primăriei sau consiliului raional, acum s-a făcut claritate că este terenul primăriei.

Referitor la faptul că este o gunoiște stihiinică asta ține și de bunul- simț al populației. Vă aducem la cunoștință că primăria a evacuat 7 gunoiști de acest fel de pe teritoriul municipiului și majoritatea sunt la loc.

Ce ține de sensibilizarea opiniei publice, au fost instalate panouri informative, care anunță că pentru aruncarea gunoiului în locuri neautorizate sunt prevăzute amenzi”.

Acest mesaj a ajuns la redacție prin intermediul butonului SESIZEAZĂ O PROBLEMĂ de pe site-ul observatorul.md. Dacă te confrunți cu o problem și nu știi unde să te adresezi sau vocea ta nu este auzită, scrie-ne, iar noi vom încerca să găsim un răspuns!

***

AO ”Info-DAVA” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul ”Comunicare pentru schimbare” în raionul Soroca. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).


Articolul precedentO alegătoare din regiunea transnistreană: „Întâi noiembrie este o posibilitate bună de a reaminti că noi, la fel, existăm…”
Articolul următorMuzeul de Istorie și Etnografie din Soroca – În aventură… cu Augustin / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.