Prima femeie președinte a Republicii Moldova, Maia Sandu, își sărbătorește Ziua de naștere! Sincere felicitări și urări de bine!

0
288

 Astăzi, 24 mai, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, își sărbătorește Ziua de naștere, prilej cu care îi adresăm cele mai sincere cuvinte de felicitare și urări de bine și frumos.

S-a năsut pe data de 24 mai 1972 în satul Risipeni, raionul Fălești. Este absolventă a Academiei de Studii Economice din Moldova, Facultatea de Management, Master în Relații Internaţionale.  În 2010 a absolvit și Harvard Kennedy School of Government, iar până în 2012 a fost consilier al directorului executiv la Banca Mondială, în Washington. În 2012, revine în Republica Moldova şi este numită ministru al Educaţie în Guvernul Filat.

  În mai 2016, Maia Sandu înfiinţează Partidul Acțiune și Solidaritate iar din februarie 2019 până în iunie 2019, a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Din iunie până în noiembrie a fost prim-ministru.

Pe 24 decembrie 2020, Maia Sandu a câştigat alegerile prezindenţiale și devine prima femeie președintă din istoria Republicii Moldova. Ea se alătură astfel celor 10 femei din lume care sunt șefi de stat.

 

 

 


Articolul precedentHoroscopul zilei de vineri, 24 mai 2024: Balanțele sunt sfătuite să se elibereze de prejudecăți, de limitări, temeri și îndoieli, află prognoza astrelor pentru zodia ta
Articolul următorLideri politici din toate partidele proeuropene, UNIȚI-VĂ!
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.