Prețuri preferențiale la gaze pentru raionul Orhei? Moscova crede lacrimilor celor trei deputați?

0
1339

Moscova este dispusă să livreze gaze raionului Orhei la prețuri preferențiale și să-și revadă decizia în privința embargoului asupra exporturilor moldovenești, pentru producătorii agricoli din această regiune, scrie unimedia

Raionul Orhei ar putea avea gaz mai ieftin și exporta produse moldovenești în Rusia

Acest lucru reiese dintr-o scrisoare adresată președintelui fracțiunii Partidului „Șor” din Parlamentul Republicii Moldova, Ilan Șor, expediată de reprezentanții Dumei de Stat a Federației Ruse.

În scrisoarea semnată de șeful Comitetului pentru Relații Externe al Dumei de Stat, Leonid Sluțki, se menționează că partea rusă este deschisă să acorde facilități în acest sens locuitorilor din raionul Orhei, iar în acest context, deputații fracțiunii Partidului „Șor” sunt invitați să efectueze o vizită repetată la Moscova. „În lipsa unui dialog constructiv cu puterea centrală de la Chișinău, suntem dispuși să analizăm posibilitatea de a ajuta individual anumite regiuni ale țării. Ținând cont de rugămintea deputaților fracțiunii Dumneavoastră, dar și a autorităților raionului Orhei, în privința acordării unui preț preferențial pentru gaze, dar și soluționarea problemei exportului producției agricole pe piața rusească, propunem organizarea unei întâlniri repetate cu deputații fracțiunii Dumneavoastră, pentru a discuta și elabora foaia de parcurs”, se spune în scrisoarea reprezentanților Dumei de Stat.

La rândul său, liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor, a salutat deschiderea părții ruse și a anunțat că, săptămâna viitoare, colegii săi din Parlament vor pleca din nou la Moscova, pentru a pune la punct toate detaliile.

„Recent, am spus că mă voi adresa Federației Rusiei cu rugămintea de a obține gaze naturale la prețuri accesibile. Asta în condițiile în care actuala guvernare a făcut tot posibilul pentru a distruge relațiile cu partenerii strategici ai țării noastre, iar oamenii sunt condamnați la foame și frig”, a declarat Ilan Șor, într-o înregistrare video postată pe Facebook.

El a menționat că, deocamdată, poate discuta doar în numele raionului Orhei, deoarece locuitorii și autoritățile de acolo l-au mandatat să facă acest lucru.

„Din păcate, nu pot vorbi în numele întregii țări, deoarece nu am asemenea atribuții. În schimb, sfera de autoritate și dreptul moral îmi permit să vorbesc despre regiunea în care majoritatea oamenilor mi-au acordat încredere. Anume din acest motiv, am discutat cu oficialii ruși despre asigurarea raionului Orhei cu gaze la prețuri rezonabile, dar și despre deschiderea pieței de desfacere pentru produsele agricole ale fermierilor din Orhei”, a mai spus Ilan Șor.

În context, el menționat că acesta este un argument în plus de a da jos actuala guvernare și a îndemnat cetățenii să participe la protestul din 18 septembrie, pentru a realiza acest obiectiv.

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentDin 1 octombrie, salariile personalului din instituțiile medico-sanitare vor fi majorate
Articolul următorSărbătoare frumoasă la Vasilcău, Grădinița “Prichindel” a marcat jubileul / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.