Polițiștii soroceni s-au implicat în campania de recensământ a armelor de foc / VIDEO

0
816

Poliția Republicii Moldova desfășoară Campania „Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează”, care are loc pe parcursul acestei primăveri. La noi ea are loc cu implicarea oamenilor legii de la Inspectoratul de Poliție Soroca.

În cadrul campaniei de anul trecut, au fost predate 74 de arme deținute de soroceni, totodată în raionul Soroca sunt înregistrați 827 posesori, care dețin legal în total 1140 arme de foc. Scopul campaniei este în promovarea securității publice prin colectarea informațiilor actualizate despre armele de foc din posesia legală a cetățenilor și încurajarea predării benevole a armelor, munițiilor și altor materiale explozive aflate în posesie ilegală.

Poliția informează că, pentru deținerea ilegală a armelor, munițiilor și a materialelor explozive, persoanele sunt pasibile de pedeapsă cu închisoare de până la 7 ani și amendă de până la 65 mii de lei, iar predarea acestora benevolă organelor de drept exclude orice pedeapsă.

Amintim că la 5 martie este proclamată Ziua internațională pentru dezarmare și neproliferare prin rezoluția adoptată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite.


Articolul precedentSărbătoarea Maslenița la Centrul de Creație al Copiilor din Florești: tradiție și bucurie / VIDEO
Articolul următorMeteo, 19 martie 2024: astăzi va ploua, iar dimineața temperatura aerului va fi sub zero grade
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.