Poliția sprijină autoritățile în lupta împotriva COVID-19 la Soroca

0
568

În contextul instituirii gradului de alertă ,,Cod roșu” la nivel național referitor la situația epidemiologică prin infecția cu COVID -19, la 17 martie, angajații Inspectoratul de Poliție Soroca de comun cu angajații CSP, ANSA, DSE, Primăria mun. Soroca au asigurat și desfășurat măsuri de prevenire pe teritoriul raionului. Scopul activităților este sensibilizarea cetățenilor a respecta carantina şi de a se autoizola în casă.

Cetățenii au fost informați despre recomandările OMS pentru prevenirea răspândirii coronavirului, algoritmul de măsuri în caz de apariție a simptoamelor de Coronavirus de tip nou precum și despre condițiile intervenției Poliției, fiind organizate următoarele măsuri de prevenire și anume:

 Au fost patrulate străzile municipiului Soroca cu mesajul ,,Stați acasă,,  și informați cetățenii prin repartizarea pliantelor privind pericolul de îmbolnăvire cu coronavirusul de tip nou (COVID-19), necesitatea respectării măsurilor de protecție profilactice, cu evitarea unde se atestă aglomerări de persoane (locuri de agrement, 

recreere, săli de sport, centre sportive, bazine de înot, săli de fitness, teatre, biserici și alte lăcașe de cult etc.).

Au fost repartizate postere cu informații ,,CORONAVIRUS: reduceți riscul infecției”.

A fost suspendată activitatea agenților economici prin înmânarea somațiilor pentru agenții economici din raionul Soroca care cad sub incidența hotărîrilor Covid -19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.