Poliția din Soroca trage un semnal de alarmă: Escrocii îți pot accesa datele personale prin site-uri false, email-uri și SMS-uri

0
249
Specialiștii în securitate cibernetică avertizează că atacatorii devin din ce în ce mai abili în accesarea datelor personale ale utilizatorilor prin intermediul site-urilor web false, a email-urilor, SMS-urilor și mesajelor în social media. Mai mult, mulți deținători de carduri furnizează direct datele lor personale și ale cardului, oferind infractorilor acces facil la aceste informații.
 

Pentru a preveni astfel de situații, Inspectoratul de Poliție Soroca a emis o serie de reguli de securitate esențiale, printre care se numără:

Reguli de securitate:
Nu divulgați nimănui (nici personalului băncii) informațiile Dvs. personale sau datele cardului bancar, (numărul de card, data expirării, codul PIN, codul de securitate format din 3 cifre tipărit pe partea verso a cardului, codul de securitate primit prin SMS sau la adresa de e-mail de la bancă pentru efectuarea tranzacției în mediul on-line).
Verificați extrasul de cont, astfel încât dacă apar tranzacții suspecte, adresați-vă băncii cât mai repede.
Accesați doar site-urile pe care le cunoașteți sau cu care ați mai interacționat, fiți atenți la denumire, să corespundă perfect.

În cazul în care v-ați trezit căzut în capcana infractorilor, informați imediat Poliția și unitatea bancară pentru a evita pagubele.

Este esențial să fiți precauți și responsabili atunci când efectuați tranzacții online, protejând astfel datele dumneavoastră personale și ale cardului bancar. Împărtășiți aceste reguli cu familia și prietenii dumneavoastră pentru a-i ajuta și pe ei să rămână în siguranță în mediul online.

Articolul precedentSvetlana Șapovalov: Expoziția de artă handmade „Fantezia Sufletului” este și un tribut adus regretatului Nicolae Bulat
Articolul următorCum au fost recunoscuți anii de război ai basarabenilor pentru stagiu de muncă şi pensie?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.