Poliția a pornit o procedură contravențională după întrunirea locuitorilor de la Soroca Nouă, cu privire la amplasarea tomberoanelor.

0
1387

Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova: COMUNICARE PENTRU SCHIMBARE

SESIZEAZĂ O PROBLEMĂ: După ce joi, 15 aprilie, la Soroca Nouă a avut loc o întrunire între locuitorii unui cartier de la Soroca Nouă și autoritățile publice locale, poliția s-a autosesizat pe faptul dat, pe motiv că astfel de adunări sunt interzise în această perioadă. “Cazul dat se află în gestiunea Inspectoratului de Poliție Soroca. A fost pornită o procedură contravențională pentru stabilirea tuturor circumstanțelor” ne-a informat Svetlana Talpă, purtătoare de cuvânt a IP Soroca.

Amintim că amplasarea tomberoanelor, a fost tema unei dispute între locuitorii unui cartier de la Soroca Nouă cu autoritățile locale. Deși municipiul Soroca este sub cod roșu, zeci de cetățeni de la Soroca Nouă au fost invitați la discuții cu autoritățile publice locale în privința evacuării gunoiului menajer.

AO ”Info-DAVA” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul ”Comunicare pentru schimbare” în raionul Soroca. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).


Articolul precedent Trebuie sau nu trebuie deschisă în municipiul Soroca o universitate?
Articolul următorActivitatea Grădiniței de copii nr.17 din Soroca a fost suspendată, pentru 14 zile.
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.