Peste 18 000 de cetățeni din municipiul Edineț vor avea apă mai bună la robinete

0
71

În scurt timp, peste 18 000 de cetățeni din municipiul Edineț vor avea apă calitativă la robinete. Lucrările de reconstrucție și extindere a rețelei de apeduct din oraș sunt pe ultima sută de metri. Pe 45 de străzi au fost înlocuite țevile vechi cu altele noi. Odată cu efectuarea lucrărilor, cetățenii speră că vor avea apă curată și de calitate.  

Lucrările urmează a fi încheiate până la începutul lunii octombrie. Primarul de Edineț a declarat că modernizarea rețelei de apeduct nu se încheie aici, în curând va fi construită și o nouă stație de tratare a apei.

„Suntem la terminarea lucrărilor toate conectările ale consumatorilor și țevile magistrale au fost montate, cu toate materialele care au fost introduse în proiect. A rămar doar asfaltarea drumurilor care au fost preconizate. Fiecare consumator are fântână, unde este montat apometru, care va permite colectarea datelor la distanță. Sunt mulți consumatori deja conectați la rețeaua dată”, a comunicat dirigintele de șantier Sergiu Boța.

Primarul municipiului Edineț, ne-a comunicat despre lucrările care urmează se se efectuieze mai departe și despre calitatea superioară a apei care urmează să curgă în robinetele locuitorilor. „Acum suntem la etapa de semnare a contractului, în luna septembrie semnăm un contract cu Agenția de Dezvoltare a Austriei. Deja am primit acordul și avizul Ambasadei Austriei, urmează să construim stația de tratare. Prin țevile noi, apa să treacă printr-o stație de tratare nouă, ceea ce va îmbunătăți calitatea”, a vorbit Constantin Cojocaru.

În cadrul proiectului finanțat de Uniunea Europeană, au fost reabilitate și extinse 40 km de rețele de alimentare cu apă. Valoarea totală a proiectului din Edineț este de 58,70 mln lei (circa 2,9 mln de euro), dintre care 50,70 mln lei – acordați de Uniunea Europeană și 8 mln lei – contribuție locală.

sursa: TV Nord

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.