Peste 1000 de soroceni, reveniți recent de peste hotare, se află în autoizolare

0
3185

La începutul acestei săptămâni, pe lângă cei cinci soroceni cu diagnosticul confirmat de Coronavirus, mai este un suspect, iar alte 51 de persoane care au intrat în contact cu cei infectați și cu cel suspect sunt monitorizați de medici.

„Ar fi bine ca toți să-și limiteze deplasările pe principiul #Staiacasă, indiferent dacă ați fost sau nu peste hotare. Trebuie să ne autoizolăm ca virusul să nu se poată propaga mai departe și să dispară” ne spune Vladimir Guțu, șeful Centrului de Sănătate Publică Soroca.

În același timp astăzi 1113 soroceni din municipiu și raion se află în autoizolare, pe motiv că sunt printre cei care au revenit în ultimele două săptămâni de peste hotare.

„Ei au fost contactați de medici și li s-a recomandat să stea 14 zile acasă. În toată ziua conaționalii noștri revin acasă și medicii îi supraveghează și le spun să-și măsoare febra. Există și forme ușoare ale acestei boli, fără semne clinice, iar cei mai tineri reveniți de peste hotare o pot suporta mai ușor, pot crede doar că este o banală răceală, le curge nasul și mai tușesc un pic, iar ei pot nici să nu atragă atenție. Și dacă aceștia pot suporta boala în picioare, trebuie să conștientizeze că sunt periculoși pentru părinții și buneii lor” mai zice Vladimir Guțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.