Perepețiile matinale ale unui șofer turmentat cu un porc în portbagaj

0
1277

La data de 14 aprilie 2023, la ora 07:00, polițiștii din Soroca au fost chemați într-o localitate din raionul Soroca de către un cetățean care s-a plâns că fiul său este agresiv la domiciliu. Ajunși la fața locului, oamenii legii au emis un ordin de restricție împotriva fiului, cerându-i să părăsească locuința comună și să-și ia lucrurile personale pentru o perioadă de 5 zile.

În timp ce polițiștii se întorceau la sediul lor, au observat că fiul a urcat la volanul unui Volkswagen Transporter alb și a început să se deplaseze. Ei au încercat să-l oprească, folosind girofarul și semnalul sonor, dar șoferul nu a reacționat imediat. După aproximativ 150 de metri, acesta a oprit pe marginea drumului. Șoferul a fost întrebat de ce nu s-a conformat cerințelor legale, iar el a explicat că a crezut că este însoțit de o mașină de poliție specială. După ce au cerut actele de identitate, i s-a propus să fie testat cu aparatul “Drager” pentru a verifica nivelul alcoolului din sânge, dar acesta a refuzat, susținând că are un porc în portbagaj și trebuie să-l ducă acasă. Ultimului i s-a propus de câteva ori să treacă testul “Drager” și de fiecare dată a refuzat. La fel a refuzat să meargă la spitalul raional pentru a preleva probe de sânge.

În ședința de judecată, inculpatul a negat vinovăția și a susținut că în dimineața respectivă a tăiat un porc la fratele său și a adus carnea acasă la părinți, unde nu avea cu cine să o descarce. A telefonat unui cunoscut să vină și să-l ajute, iar în timp ce îl aștepta s-a certat cu fratele și cu tatăl său, ca rezultat cineva din ei a chemat poliția. Veniți la fața locului, colaboratorii de poliție i-au emis un ordin de restricție pentru a nu se apropia de casa părinților timp de 5 zile. Mașina lui era în drum și polițiștii i-au cerut să o mute în alt loc pentru a nu încurca traficul. El le-a comunicat că a servit rachiu, însă colaboratorii de poliție i-au permis să-și mute automobilul. A urcat la volan și s-a deplasat spre casa fratelui, care se află la aproximativ 700 de metri de la casa tatălui, pentru a lăsa mașina și carnea de porc. Polițiștii au mers cu automobilul din urmă și l-au oprit când a ajuns aproape de gospodăria fratelui. La propunerea de a fi testat cu aparatul “Drager”, a refuzat să sufle, susținând că i s-a spus să ia mașina. Ca urmare, mașina a fost evacuată la parcarea specială.

Martorii prezenți în judecată au concretizat că polițiștii nu i-au solicitat să ridice mașina de la poarta părinților săi.

Instanța a hotărât să i se aplice inculpatului o pedeapsă sub formă de 220 (două sute douăzeci) de ore de muncă neremunerată în folosul comunității, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.


Articolul precedentUn bărbat din Florești a achitat 250 de euro pentru a deveni cetățean al României
Articolul următorEi adună gunoiul din oraș ca Soroca să fie mai curată / VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.