Pensionarii moldoveni: „oligarhi” în comparație cu pensionarii tadjici…

0
89

   Economiștii ruși au făcut niște calcule cu privire la mărimea pensiilor medii în țările din Comunitatea Statelor Independente, din care face parte și Republica Moldova. Cu o precizare obligatorie. Mai jos pensiile vor fi prezentate în ruble rusești or, cursul dolarului și euro diferă de la țară la țară.

Astfel, dacă e să credem calculelor făcute de „fratele mai mare”, cea mai mare pensie primesc bătrânii din Federația Rusă – peste 14.000 ruble (aproximativ 160 euro). După care urmează, Kazahstan – 14.215 ruble; Belarus – 13.807 ruble; Azerbaidjan – 9073 ruble; Ucraina – 8022 ruble; Republica Moldova – 6.700 ruble; Kârgâzstan – 5280 ruble; Armenia – 5.200 ruble; Uzbekistan – 3.500 ruble; Tadjikistan – 1978 ruble. 

    Comentariile le faceți Dumneavoastră, dar o remarcă ni se pare obligatorie – pensia medie „mare” a moldovenilor se explică prin …pensiile exagerate a celor care au avut salarii exorbitante (parlamentarii, bunăoară). 

   În România, pensia medie este de 1436 lei românești (aproximativ 302 euro).


Articolul precedentVIDEO: Soroca, uimește și cucerește
Articolul următorO instruire pentru jurnaliști și avocați: cum ne apărăm dreptul de acces la informațiile de interes public și cum protejăm datele cu caracter personal
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.