Pe traseele din Republica Moldova nu vor mai fi amplasate mașini capcană ale poliției

0
510

Unitățile de supraveghere a traficului rutier nu vor mai fi amplasate în locuri ascunse, așa cum se întâmpla până acum. Un ordin în acest sens a fost semnat de ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, informează cotidianul.md.

Conform ordinului cu privire la asigurarea respectării prevederilor actelor normative în domeniul controlului traficului rutier, va fi interzisă oprirea și verificarea vehiculelor în lipsa temeiurilor legale. Totodată, la oprirea vehiculului polițiștii vor fi obligați să informeze conducătorii auto cu privire la nume, funcție și temeiul legal al opririi, și vor prezenta legitimația de serviciu.

De asemenea, unitățile de supraveghere a traficului vor fi amplasate numai în locuri vizibile, fiind interzisă practica anterioară de staționare în spații ascunse conducătorilor auto, mai scrie sursa.

Potrivit unui comunicat de presă remis de ministerul de Interne, măsura adoptată se înscrie în obiectivul prioritar al viceprim-ministrului, ministrului Afacerilor Interne Andrei Năstase de asigurare plenară a drepturilor și libertăților cetățenilor și de prevenire a abuzurilor din partea instituțiilor de drept, inclusiv a structurilor subordonate MAI. Totodată, prin amplasarea strict la vedere a unităților de supraveghere se urmărește întărirea componentei de prevenție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.