Participați la o nouă ediție a Festivalului de umor „O CETATE NU-I PE ROATE”

0
54

Se anunță desfășurarea unei noi ediții a Festivalului de umor „O CETATE NU-I PE ROATE” la 1 aprilie, cu organizarea concursului de epigramă: „EPIGRAME NOI CU NOI… ȘI VOI”. Organizatori sunt Consiliul Raional Soroca, Primăria Soroca, Secția Cultură și Turism, Teatrul „VENIAMIN APOSTOL” și Direcția Învățământ.

Vedeți mai jos regulamentul și condițiile de participare:

Sunt așteptați să participe autorii din raioanele: Soroca, Florești, Drochia, Dondușeni și autori invitați nominal din Republica Moldova.
Creațiile, inedite, vor fi semnate cu motto și însoțite de un plic mai mic cu același motto, conținând datele expeditorului: numele, prenumele, o fotografie, adresa, numărul de telefon, codul poștal, seria și numărul buletinului sau ale cărții de identitate, precum și CNP (necesare la cazare). Textele (cu diacritice), listate la imprimantă, vor fi trimise în 3 exemplare, pe o singură pagină, pe adresa: Cod poștal: MD-3000, str. Independenței, nr. 73-A, or. Soroca, pentru concursul de epigrame. Rugăm participanții să dispună de materialul prezentat și în formă electronică. Condiții impuse: originalitate; poantă; prozodie perfecta; decență.

Nu se admit: „făcături”, adaptări, texte plagiate, etc. Nu se ține cont de catrenele trimise peste numărul solicitat pe categorie. Epigramele/catrenele vor fi dactilografiate pe o singura coloana, hârtie format A4, în trei exemplare, cu motto, în plicul mic fiind trecute toate datele, inclusiv BI/CI, CNP.

Materialul se va trimite în plic mic sau cel mult mijlociu. NERECOMANDAT! Textele pot fi trimise pe adresa: veniaminapostolteatru@gmail.com, petrepopamd@gmail.com., indicând doar motto-ul, fără numele autorului. Notă: caricaturile vor fi expuse în zilele desfășurării Festivalului în localurile stabilite. I. Temă obligatorie: „START-STOP-START!”, câte 3 epigrame de fiecare autor. Aceste epigrame trebuie să aibă tangențe cu orașul, Cetatea Soroca. II. Temă liberă, 3 epigrame

III. Pentru elevi (instituțiile de învățământ din r-nul Soroca) de la 15 ani, câte 3 epigrame la tema: „IERI ȘI MÂINE”
Notă: Fiecare participant va pregăti o epigramă la tema „Cuvântul-sabie și scut…”, oferit drept „vamă” pentru intrarea în Cetatea Soroca, unde va avea loc un mini-recital umoristic.
Cheltuielile de transport vor fi suportate de către fiecare participant.
TERMEN DE PRIMIRE A CORESPONDENȚEI LA DESTINATAR:
25 martie 2021. Invitații și premianții vor fi anunțați personal.

PREMII:
Premiul Mare, „Ion BERGHIA”, în valoare de 10000 lei, pentru editarea cărții cu participanții la Festival, de către Președintele raionului Soroca și Primarul mun. Soroca. Banii vor fi transferați pe contul editurii selectate pentru executarea lucrărilor de poligrafie.

Secțiunea epigramă:
Premii acordate de Secția raională Cultură și Turism Soroca.
Adulți: Trei premii (I-II-III), în valoare de 1000-850 și 650 lei, 2 premii de încurajare a câte 300 lei.
Elevi: Trei premii (I-II-III), în valoare de 250 – 200 și 150 lei, 2 premii a câte 150 lei pentru încurajare.
Două premii, adulți, în valoare de 650 și 550 lei fiecare, pentru adulți, acordate de teatrul „V. Apostol” I.P.
Două premii, elevi, în valoare de 200 și 150 lei respectiv, vor fi oferite de Direcția Învățământ.
Premiul pentru caricatură: trei premii în valoare de 300 lei fiecare, acordate de săptămânalele Ziarul Nostru și Observatorul de Nord și de postul de televiziune Sor-TV. Lucrările vor fi prezentate în original sau fotografiate, scanate și trimise prin poșta electronica la una din adrese: veniaminapostolteatru@gmail.com sau petrepopamd@gmail.com.

Premiile potențialilor donatori (dacă vor exista) se vor anunța în momentul desfășurării galei. Juriul își rezervă dreptul de a modifica numărul și valoarea premiilor în funcție de numărul participanților și calitatea materialelor propuse. Fiecare participant va prezenta un recital de 7-10 min, în funcție de numărul de participanți la spectacolul de gală.
Autorii care au cărți de epigrame, fabule și alte genuri, sunt rugați să aducă câte un exemplar pentru donație în instituțiile în care se vor afla și alte exemplare pentru expoziția-vânzare organizată în localul desfășurării Galei, în ziua 01.04, 2021.

Notă: toate lucrările selectate vor fi incluse în cartea de epigrame O CETATE NU-I PE ROATE, editată în urma desfășurării Festivalului. Cartea urmează să fie lansată la ediția următoare a Festivalului. Participanții vor primi gratis câte un exemplar. Rămânem în așteptarea potențialilor sponsori pentru editarea cărții.

Donatorii (sponsorii) care se vor arăta disponibili să susțină Festivalul, vor putea plasa materiale promoționale în cadrul evenimentului. Pentru informații suplimentare vă puteți adresa la telefoanele: 0230 23124/23336; 069378892 – Grigore Bucataru; 0230 23009/069080938 – Petru Popa și la adresa de e-mail: veniaminapostolteatru@gmail.com, petrepopamd@gmail.com

Notă: Deținătorii premiului I, de la ediția precedentă, pot participa înafara concursului, în calitate de invitați de onoare. Despre locul, ora și modul desfășurării Galei laureaților, câștigătorii vor fi anunțați nominal, suplimentar.
COMITETUL ORGANIZATORIC

Articolul precedentProgramul de evoluare a colectivelor artistice în cadrul Festivalului „Mărţişor”
Articolul următorCei născuți în zodia Pești pot primi vești bune legate de carieră.
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.