Parlamentul a numit noi directori la ANRE

0
27
Reluarea achitării plăților se va face numai din momentul participării deputatului la ședințe

Legislativul a numit astăzi patru noi directori ai Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică /ANRE/. În aceeași ședință, deputaţii au luat act de demisia lui Veaceslav Untilă din funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi, comunică moldpres.

Octavian Calmîc, Eugen Carpov, Ştefan Creangă şi Veaceslav Untilă îşi vor prelua funcţiile începând cu data de 1 martie 2019, pentru un mandat de şase ani. Cei patru au fost selectaţi în urma unui concurs public la care şi-au depus dosarele 11 candidaţi. Națională pentru Reglementare în Energetică implementează politica statului privind reglementarea în sectoarele energetice, asigură reglementarea şi monitorizarea funcţionării eficiente a pieţei de energie şi desfăşurarea activităţilor în sectoarele energetice.

ANRE îndeplineşte următoarele funcţii de bază: elaborează şi aprobă regulamente, metodologii şi alte acte normative din domeniul energetic; supraveghează sectoarele din domeniul energetic şi modalitatea în care întreprinderile din sectorul energetic respectă actele normative în domeniu; promovează, monitorizează şi asigură concurenţa loială în sectoarele reglementate; eliberează licenţe pentru desfăşurarea, pe pieţele de energie, a activităţilor autorizate; promovează o politică tarifară adecvată, care corespunde principiilor economiei de piaţă, astfel încât să fie asigurată în egală măsură protecţia drepturilor consumatorilor finali şi profitabilitatea întreprinderilor din sectorul energetic; aprobă tarifele calculate în conformitate cu metodologiile aprobate de ea şi monitorizează corectitudinea aplicării acestora ș.a.

(moldpres.md)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.