Pandemia își va pune amprenta pe sărbătorirea Crăciunului și Revelionului ?

0
144

Mai multă lume este îngrijorată de faptul că sărbătorile de iarnă, Crăciunul și Revelionul, vor avea de suferit din cauza pandemiei. Cel puțin, situația existentă în mai multe țări din lume nu ne prea dă motive de optimism. Or, și în Republica Moldova situația nu este roz și am putea avea surprize neplăcute în decembrie-ianuarie.

Bunăoară, premierul Ion Chicu nu este destul de tranșant când vine vorba de sărbătorile de iarnă. Invitat la un post de televiziune, aceasta a declarat că „… sper că cetățenii noștri, în primul rând din Europa, vor avea posibilitatea să ajungă la aeroport, fără ca să încalce regulile de carantină de acolo (din țara care vin. O buna parte din țările europene au introdus acel blestemat lockdown, pe care l-au avut în primăvară. De aceea apare întrebarea dacă vor putea veni… Sperăm că vor putea veni. Aceste norme de carantină care sunt introduse, cunoașteți că noi avem o listă cu țările din zona verde, zona roșie, în funcție de această o să se decidă. Poliția nu reușește să îi urmărească pe toți. Pandemia va influența obiceiurile noastre tradiționale și de Crăciun”.

Pe de altă parte, conform lui Chicu ar putea fi păstrate și măsurile de izolare:  „Nu examinăm varianta de a anula izolarea, până când nu va apărea un trand descendent de număr de cazuri. Din câte ați văzut, începând cu săptămâna trecută, noi am revenit pe trendul ascendent. Numărul de cazuri crește. E adevărat că nu așa ca în Europa, dar oricum crește și nu trebuie să ne facem iluzii, de aceea trebuie de protejat.


Articolul precedentAstăzi vom avea vreme posomorâtă, iar sâmbătă vor cădea primii fulgi
Articolul următorSpitalul din Soroca va primi medicamentul Remdesivir, pentru tratarea formelor moderate de COVID – 19
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.