Până la 20 august, copiii trebuie să fie examinați medical, cu scop profilactic

0
489

  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a anunţat pe 6 august despre necesitatea planificării examinărilor medicale cu scop profilactic ale copiilor pentru admitere în instituțiile de învățământ preșcolar, primar și gimnazial. Potrivit reprezentanților instituției, acestea urmează a fi efectuate până la 20 august.

Potrivit MSMPS, se vor organiza examenele medicale cu scop profilactic ale copiilor pentru admitere în instituțiile de învățământ, inclusiv periodice, prin programare obligatorie prealabilă, asigurându-se zile și ore speciale, în funcție de fluxul și numărul de copii programați pentru examinare. Examinarea medicală se va efectua cu respectarea mai multor măsuri, cum ar fi: realizarea vaccinării obligatorii pentru vârsta respectivă a copilului, reieșind din indicațiile individuale și recuperarea restanțelor de imunizare prin diminuarea intervalelor de vaccinare până la 30 zile; examinarea medicală riguroasă/atentă a copiilor de către medicul de familie în vederea depistării abaterilor de la dezvoltarea normală sau a diverselor maladii.

De asemenea, în cazul copiilor sănătoși medicul de familie va elibera extrasul (F-027), care să conțină informații despre starea sănătății copilului, calendarul de vaccinare, lipsa contactului cu bolnavi infecțioși și recomandări privind particularități de regim. Totodată, în cazul copiilor cu suspecții la careva patologii sau care se află la evidență cu maladii cronice, se va elabora un plan individualizat de consultații la medicii specialiști de profil, investigații și tratament, în funcție de  starea de sănătate sau riscurile medico-sociale.

Amintim că pentru admiterea în instituțiile de învățământ profesional tehnic și superior în acest an nu este nevoie de prezentat certificatul medical

 

Articolul precedentO zonă pentru practicarea sportului este amenajată la Volovița grație unui proiect
Articolul următor+362 cazuri noi de COVID-19: Unul dintre decesele înregistrate astăzi este în raionul Soroca
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.