Ouă cu salmonella, tone de pește cu paraziți și sfeclă plină cu nitrați: Inspectorii ANSA au descins cu verificări inopinate la magazine și depozite

0
178
Aproape un milion de ouă cu salmonella, tone de pește cu paraziți și sfeclă plină cu nitrați: Inspectorii ANSA au descins cu verificări inopinate la magazine și depozite din republică, scrie echipa.md

Controalele s-au desfășurat în perioada 01-12 octombrie, în sectorul produselor alimentare de origine, inclusiv a unor depozite frigorifice.

Principalele neconformități constatate, potrivit agenției au fost legate de igiena necorespunzătoare a spațiilor de depozitare, nerespectarea trasabilității și vecinătății produselor, prezența deșeurilor în camerele frigorifice, comercializarea produselor alimentare neconforme, dar și marcarea incorectă.

Ca urmare a neconformităților constatate, agenții pentru siguranța alimentelor au interzis introducerea pe piață a peste 50 de tone de varză tardivă și 300 de kg de sfeclă roșie, care aveau depășite nivelul de nitrați.

De asemenea, din comerț au fost scoase și 165 de tone de pește congelat Macrou, care avea paraziți vizibili pe viscere și pe țesutul muscular. De asemenea, au fost depistate și 900.000 de ouă infectate cu Salmonella.

În acest context, inspectorii ANSA anunță că vor continua controalele în scopul unei protecții cât mai eficiente a sănătății umane și intereselor consumatorilor.


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentConsiliul municipal Soroca a luat act de Hotărârea ANRE și a aprobat tarifele la apă potabilă, canalizare și epurare. Vezi care sunt acestea.
Articolul următorCum mănânci cina la ora 17:00 fără să ți se facă foame până a doua zi
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.