Ouă cu salmonella, tone de pește cu paraziți și sfeclă plină cu nitrați: Inspectorii ANSA au descins cu verificări inopinate la magazine și depozite

0
160
Aproape un milion de ouă cu salmonella, tone de pește cu paraziți și sfeclă plină cu nitrați: Inspectorii ANSA au descins cu verificări inopinate la magazine și depozite din republică, scrie echipa.md

Controalele s-au desfășurat în perioada 01-12 octombrie, în sectorul produselor alimentare de origine, inclusiv a unor depozite frigorifice.

Principalele neconformități constatate, potrivit agenției au fost legate de igiena necorespunzătoare a spațiilor de depozitare, nerespectarea trasabilității și vecinătății produselor, prezența deșeurilor în camerele frigorifice, comercializarea produselor alimentare neconforme, dar și marcarea incorectă.

Ca urmare a neconformităților constatate, agenții pentru siguranța alimentelor au interzis introducerea pe piață a peste 50 de tone de varză tardivă și 300 de kg de sfeclă roșie, care aveau depășite nivelul de nitrați.

De asemenea, din comerț au fost scoase și 165 de tone de pește congelat Macrou, care avea paraziți vizibili pe viscere și pe țesutul muscular. De asemenea, au fost depistate și 900.000 de ouă infectate cu Salmonella.

În acest context, inspectorii ANSA anunță că vor continua controalele în scopul unei protecții cât mai eficiente a sănătății umane și intereselor consumatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.