ONU: 27 decembrie a fost proclamată “Ziua internațională a pregătirii pentru epidemii”

0
29

Adunarea Generală a ONU a adoptat o rezoluție prin care 27 decembrie devine “Ziua internațională a pregătirii pentru epidemii”. Textul “invită toate statele membre, entitățile ONU și alte organizații globale, regionale și subregionale, sectorul privat și societatea civilă, inclusiv organizațiile neguvernamentale (…) să sărbătorească în fiecare an Ziua internațională de pregătire pentru epidemii”.
Rezoluția încurajează cele 193 de țâri membre ale ONU să organizeze” activități de informare și sensibilizare pentru a sublinia importanta prevenirii epidemiilor, pregătirea şi stabilirea de parteneriate pentru a le face față. Ea cere, de asemenea, Organizației Mondiale a Sănătății, criticată de Statele Unite pentru gestionarea pandemiei şi lipsa de transparență, “să contribuie la sărbătorirea” acestei Zile internaționale.
Textul, care nu are valoare obligatorie, a fost propus de Cambodgia, Canada, Spania, Palestina, Guineea Ecuatorială, Nicaragua, Niger, Qatar, Coreea de Sud, Saint-Vincent şi Grenadine, Senegal, Singapore, Tadjikistan şi Vietnam. (INFO OdN)


Articolul precedentÎn municipiul Soroca sunt continuate pregătirile de sărbători / VIDEO
Articolul următorDe miercuri, 23 decembrie, nu mai zboară nici un avion din/spre Marea Britanie
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.