ONU: 27 decembrie a fost proclamată „Ziua internațională a pregătirii pentru epidemii”

0
25

Adunarea Generală a ONU a adoptat o rezoluție prin care 27 decembrie devine „Ziua internațională a pregătirii pentru epidemii”. Textul „invită toate statele membre, entitățile ONU și alte organizații globale, regionale și subregionale, sectorul privat și societatea civilă, inclusiv organizațiile neguvernamentale (…) să sărbătorească în fiecare an Ziua internațională de pregătire pentru epidemii”.
Rezoluția încurajează cele 193 de țâri membre ale ONU să organizeze” activități de informare și sensibilizare pentru a sublinia importanta prevenirii epidemiilor, pregătirea şi stabilirea de parteneriate pentru a le face față. Ea cere, de asemenea, Organizației Mondiale a Sănătății, criticată de Statele Unite pentru gestionarea pandemiei şi lipsa de transparență, „să contribuie la sărbătorirea” acestei Zile internaționale.
Textul, care nu are valoare obligatorie, a fost propus de Cambodgia, Canada, Spania, Palestina, Guineea Ecuatorială, Nicaragua, Niger, Qatar, Coreea de Sud, Saint-Vincent şi Grenadine, Senegal, Singapore, Tadjikistan şi Vietnam. (INFO OdN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.