OMS crede mai mult în Dexametazonă decât în Remdesivir

0
102
Image: 511004917, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no

Câteva zile în urmă am informat cititorii noștri că (și) Spitalul raional din Soroca va primi medicamentul remdesivir (din cele 7000 de fiole primite de Republica Moldova), iar acum aflăm că o echipă internațională de experți ai OMS a concluzionat că nu există probe că acest medicament, produs de compania farmaceutică americană Gilead şi care anterior a fost administrat bolnavilor de Ebola, scade mortalitatea în cazurile cele mai grave de COVID-19 sau că reduce necesitatea de ventilație.

Medicamentul “nu are efecte semnificative asupra mortalității sau a altor importanți indicatori ai pacienților, precum necesitatea de ventilație mecanică sau perioada de ameliorare clinică”, au precizat experții. Ei au subliniat că rezultatele nu arată că Remdesivir ar fi lipsit de unele efecte benefice asupra pacienților, însă descurajează utilizarea din cauza costului prea mare şi a posibilelor efecte asupra sănătății a acestui tratament administrat pe cale intravenoasă.

Altfel, experții au ținut să precizeze că sprijină continuarea testelor clinice cu acest medicament, unele dintre ele susținute anterior de OMS, pe grupuri specifice de pacienţi pentru a putea urmări probe evidente ale efectelor sale.

Pe de altă parte, OMS recomandă de mai multe luni folosirea tratamentelor cu Dexametazonă, un medicament cu corticosteroizi foarte accesibil pe piața internaţională, pentru cazurile grave de COVID-19, având în vedere că este cel care a dat cele mai bune rezultate până la această dată.


Articolul precedentNoutăți de la barză : doi băieței la cinci fetițe !
Articolul următorSorocenii sunt invitați la dezbateri publice pe tema tarifelor la evacuarea gunoiului menajer
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.