Oare care este sursa noastră de fericire?

0
177

Tu te consideri fericit? Deseori oamenii nu înțeleg care este sursa lor de energie și fericire, căutând-o în diferite tipuri de activități, dar, de fapt, cei mai importanți sunt hormonii fericirii. Cei patru hormoni esențiali ai fericirii sunt: dopamina, serotonina, oxitocina și endorfina. Ei sunt considerați ca niște substanțe chimice produse de organism, care stimulează starea de bine și ajută la depășirea stărilor de anxietate și depresie.

După spusele psihologului sorocean Dina Iarmenco, „Oamenii trebuie să fie conștienți că fericirea lor e în strânsă legătură cu baza hormonală. Aceștia sunt adevărate antidepresive naturale, create chiar de organism”.
Ea susține că oamenii le generează creșterea făcând câți-va pași:
1. Să-și planifice ziua.
2. Să-și ia doza de energie din sport.
3. Să primească în fiecare zi câte o îmbrățișare.
4. Și să nu uite că “Lauda de sine, miroase a bine”.

Dina Iarmenco, ne-a mai oferit și careva informație generală despre cei patru hormoni ai fericirii. Spre exemplu pentru a ne ridica nivelul de dopamină este bine să bifăm fiecare activitate efectuată. Endorfina are nevoie de multă activitate fizică, să ținem cont că sportul e o ramură importantă a activității întregului organism. Oxitocina este a parte a dragostei, îi plac îmbrățișările și comunitățile frumoase, iar seratonina vrea să ne iubim și apreciem sinele.
Deci, ce este fericirea? O alegere sau poate un coctail superb format din 4 hormoni?

Valeria Prisacari


Articolul precedentSoroca și-a găsit steluțele
Articolul următorAm mers la Cosăuți să vedem cu ochii noștri cum se construiește podul peste Nistru / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.