O stradă în numele Maestrului Nicolae Botgros în Soroca, rămâne deocamdată doar o promisiune

0
299

Acum doi ani, la concertul din Soroca al Orchestrei Naționale de muzică populară “Lăutarii”, condusă de Nicolae Botgros, Cetățean de Onoare al municipiului Soroca, vicepreședintele raionului, Iurie Tănase, i-a promis pe scenă Maestrului  că una din străzile Sorocii îi va purta numele. Este vorba de strada Chișinăului, situată în preajma Colegiului de Arte “Nicolae Botgros” din Soroca. De atunci multă apă a curs pe Nistru, iar inițiativa a rămas doar pe hârtie. 

Iurie Tănase ne-a spus că a făcut ceea ce trebuie ca acest lucru să fie realizat, dar totul s-a blocat la primăria municipiului Soroca. “Eu chiar a doua zi am mers la Președintele Raionului Soroca, Veaceslav Rusnac, el a zis că susține ideea și a făcut un demers din numele său către doamna primar al municipiului Soroca, Lilia Pilipețchi. Știu că demersul a fost recepționat, fiindcă eu personal l-am dus și urma să fie examinat la ședința Consiliului Municipal Soroca. Nu cunosc din ce motive acest subiect nu a fost inclus pe ordinea de zi pentru a fi pus pe masa consilierilor municipali. Acolo sunt doar câteva case, strada este mică, și Maestrului i-a plăcut ideea fiindcă acolo la gazdă a stat Liduța, regretata lui soție. Pentru aceasta nu trebuie un sac de bani, ca să realizezi ideea. Subiectul trebuie dus până la capăt, este nevoie doar de voință politică din partea Primăriei Soroca și a doamnei primar, care are o majoritate în consiliu, așa cum a avut-o și atunci. Problema este în primărie, telefonați-o pe doamna primar” ne-a declarat Iurie Tănase.

La rândul ei, Lilia Pilipețchi, ne-a spus că ideea nu a fost coordonată din timp cu primăria și localnicii, cum ar fi fost firesc, până a fi rostită pe scenă.

“Problema este în finanțe, ca să schimbi denumirea străzii este necesară o sumă de bani, dar oamenii nu sunt de acord să plătească acești bani pentru schimbarea documentelor. Ar fi fost corect ca oamenii să fie întrebați, și apoi să urce pe scenă și să declare așa ceva. Cetățenii nu au așa bani și nici noi nu putem acoperi legal din fondul de rezervă. Domnul Iurie Tănase a aruncat totul pe șaua primăriei, dar așa cum a promis, așa să se descurce. El mi-a zis pe urmă că va găsi pe cineva să finanțeze acest lucru, că se vor implica și agenții economici, așa că noi așteptăm. Cum va găsi domnul vicepreședinte banii necesari, noi schimbăm denumirea străzii” afirmă Lilia Pilipețchi.

Amintim că Nicolae Botgros a devenit Cetățean de Onoare al municipiului Soroca acum 10 ani, prin decizia consiliului orășenesc din 30 ianuarie 2014.

VEZI ȘI:

 O stradă din municipiul Soroca ar putea purta numele Maestrului Nicolae Botgros

Articolul precedentFilmul CARBON vine la Drochia
Articolul următorDoi bărbați inclusiv un sorocean, reținuți pentru circulația ilegală a drogurilor
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.