O stradă din municipiul Soroca ar putea purta numele Maestrului Nicolae Botgros

0
360

 La 21 decembrie 2021, sorocenii au avut parte de un spectacol deosebit cu orchestra „Lăutarii”,  condusă de maestrul  Nicolae Botgros. În cadrul acestui eveniment, Iurie Tănase, vicepreședintele raionului Soroca, a urcat pe scenă și i-a promis maestrului că una din străzile municipiului îi va purta numele.

 Pentru a afla mai multe detalii despre stradă care urmează să fie botezată în numele lui Nicolae Botgros și dacă promisiunea vicepreședintelui nu a fost lăsată în umbră, am apelat la domnul Iurie Tănase. Dumnealui ne-a explicat că a transmis către Consiliul Municipal Soroca un demers cu privire la denumirea unei străzi în cinstea Artistului Poporului, conducătorului și dirijorului ansamblului „Lăutarii” – Maestru Nicolae Botgros și că la următoarea ședință a Consiliului să fie examinată această întrebare. 

Șefa serviciului de presă a primăriei municipiului Soroca, Steliana Solovei ne-a declarat că „există Demersul Consiliului Raional în acest sens. Acum demersul se examinează și pentru că procedura de schimbare a denumirii unei străzi nu este una simplă, nu vă putem anunța concret care este această stradă. Urmează, conform legislației, să fie petrecute audieri publice, în care cetățenii să vină cu propuneri, după care propunerile vor fi expuse spre examinare consilierilor din Consiliul municipal Soroca. Cu noi detalii vom reveni”.

Amintim că Nicolae Botgros și-a făcut studiile la Soroca, la Școala de Iluminare Culturală, astăzi Colegiul de Arte care-i poartă numele.

Valeria Prisacari


Articolul precedentBuletinul scurt de știri zilnice OBSERVATORUL – 8 februarie, 2022
Articolul următorRomânia mai acordă RM 100.000.000 de euro! Vezi unde vor fi investiți acești bani.
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.