O minoră a fost salvată de la înec

0
330
Foto: Inspectoratului General pentru Situații de Urgență

În această dimineață, salvatorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au salvat de la înec o fată de 14 ani. Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 09:01.

Potrivit unui comunicat publicat de inspectorat, cazul s-a întâmplat pe malul iazului de pe adresa bulevardul Dacia, municipiul Chișinău, atunci când copilul a încercat să treacă lacul pe gheața subțire.

La fața locului imediat au intervenit două echipaje de salvatori, care au stabilit că la o distanță aproximativ de 10 metri de la mal se îneca o minoră. Angajații din cadrul Detașamentul Salvatori și pompieri Botanica din cadrul IGSU au reușit salvarea copilului și i-au acordat primul ajutor medical calificat.

În urma incidentului, fetița s-a ales cu o hipotermie, și a fost preluată de medici la Institutul Mamei și Copilului pentru ulterioare îngrijiri medicale. Cauza și circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

Un alt minor a fost salvat la 30 ianuarie din lacul de la Botanica. Atunci salvatorii – colaboratorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au sosit la fața locului în cca 3 minute, au reușit să găsească și să scoată prompt copilul din apă, ce nu prezenta careva semne de viață, iar doi colaboratori au început manevrele de resuscitare înainte de sosirea echipei de medici, fiind ghidați prin stația radio de către echipa SMURD. Copilul și-a revenit.

Părinții sunt rugați să supravegheze minorii în timpul aflării lor în preajma bazinelor acvatice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.