O lună cu activități rodnice pentru Asociația Obștească „Destin” din comuna Schineni

0
87

 

 

 

Deși pentru unii vara se asociază cu odihna și concediile Asociația Obștească „Destin” din comuna Schineni demonstrează că este loc și pentru activități utile. Membrii echipei au desfășurat diverse activități planificate atât în cadrul proiectului „Cetățenii pentru o guvernare activă” finanțat de Uniunea Europeană cât și în alte proiecte pe care le implementează.

La 22 iulie membrii Grupului de Mobilizare Comunitară în cadrul proiectului „Cetățenii pentru o guvernare responsabilă” au participat la o întâlnire cu primarul localității, Silvia Leșan, unde au abordat o problemă locală importantă – iluminarea stradală. Evenimentul a fost organizat de Asociația Obștească „Destin” în cadrul proiectului finanțat de Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare și Suedia.

La 24 iulie în sediul Centrului Comunitar Incluziv AO „Destin” a dat start proiectului „Cetățeni activi, autorități receptive – comunitate dezvoltată” cu suma totală de 7367 euro, dintre care 5418 euro de la ALDA (Agenția de Dezvoltare Locală Moldova) și AO „Destin” 1949 euro, contribuție din partea primăriei comunei Schineni. Scopul proiectului este dezvoltarea abilităților de cetățenie activă și creșterea gradului de cooperare între autorități și cetățeni prin soluționarea participativă a unei probleme comunitare.

Proiectul „Cetățeni activi, autorități receptive – comunitate dezvoltată” este finanțat de „AGREED – Activarea reformei guvernării pentru îmbunătățirea dezvoltării”, implementat de ALDA în cooperare cu Clinica Juridica Universitară și Agenția de Dezvoltare Locală Moldova și co-finanțat de Uniunea Europeană.

La 29 iulie în cadrul proiectului „Cetățenii pentru o guvernare activă” finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer în cadrul programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” a avut loc o ședință de lucru a membrilor Grupului Comunitar cu tema: Analiza respectării principiului egalității de gen și metode de respectare a principiului.

Proiectul este implementat de AO Destin din comuna Schineni și are ca scop: Promovarea participării civice inclusive și formarea unei comunități active în procesul decizional local.
Partenerul regional în cadrul proiectului „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova„ este Centrul Analitic Independent Expert-Grup.

În aceiași zi au organizat un atelier online de formare a abilităților membrilor Grupului de Mobilizare Comunitară, la care a participat și doamna Ala Taran, organizator comunitar „Pune Umărul”. În cadrul atelierului s-a pus în discuție tema: educație pentru dezvoltarea comunității, cum activăm dezvoltarea comunitară.

Evenimentul dat a fost organizat de Asociația Obștească „Destin” în cadrul proiectului „Cetățenii pentru o guvernare responsabilă” finanțat de Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare și Suedia.

Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „E timpul să fii activ!” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articolul precedentDacă nu ai rude de gradul I în România, mai bine stai acasă!
Articolul următorRoșu pentru Grecia
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.