O familie de cocostârci a fost salvată la Inundeni

0
275

O familie de cocostârci, care îşi aveau cuibul în satul Inundeni, comuna Vasilcău, pe un copac de salcâm, a fost salvată de localnici și autorități. În urma ploilor din anul curent şi a vântului, copacul era pe cale de a se prăbuşi peste casa unui vecin, cât şi peste liniile de electricitate, păsările, ca și oamenii puteau suferi dacă aceasta se întâmpla. Astfel, la Inundeni, s-a desfășurat o adevărată operațiune de salvare, care a durat două zile,  anunță primarul localității pe rețelele sociale.

Potrivit primarului Gheorghe Cojocaru, operațiunea de salvare a avut loc la 15 și 16. Comisia Situaţii Excepţionale din cadrul primăriei s-a deplasat la faţa locului, pe data de 15, imediat ce a parvenit semnalul de la cetăţeni, a constatat riscul înalt de prăbuşire a copacului de salcâm, înalt de aproximativ 12-14 m.

„Reieşind din informaţia primită de la Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii (SPPN) cu privire la ocrotirea şi înregistrarea cuiburilor de cocostârci, şi deoarece în cuibul dat cresc patru pui, care încă sunt neputincioşi şi nu pot zbura, a fost necesară intervenţia umană, în scopul de a salva atât puii de cocostârc, cât şi asigurarea integrităţii casei locuitorului satului Inundeni”, mai scrie primarul.

S-au implicat APL și muncitorilor de la SA RED-Nord Soroca cu o macara, pentru a ajunge la cuibul cocoțat în copac. Atât cocostârcii, cât şi oamenii ce locuiesc în preajma copacului ce avea să se prăbușească sunt în siguranță, iar puii îşi aşteaptă primul zbor, mai scrie sursa.

Sursa foto: facebook.com/Gheorghe Cojocaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.