Numărul total de alegători din raioanele Soroca, Drochia și Florești înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor, la data de 1 august 2023

0
141

În contextul alegerilor locale din 5 noiembrie 2023, conform informațiilor furnizate de Comisia Electorală Centrală (CEC), avem date referitoare la numărul de alegători din raioanele Soroca, Drochia și Florești. Respectiv, în raionul Soroca, conform Registrului de Stat al Alegătorilor, sunt incluși 75.636 alegători, în raionul Florești – 68.415 alegători, iar în raionul Drochia – 66.222 alegători.

Numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor este de 3 301 121. Dintre acești alegători, 2 770 899 cetățeni cu drept de vot sunt atribuiți pe unități administrativ-teritoriale de nivelul II. Aceștia sunt alegătorii care au înregistrat domiciliul sau reședința în diferite localități din Republica Moldova și vor participa la alegerile locale din 5 noiembrie 2023.

Diferența cuprinde persoanele care au cetățenia Republicii Moldova, dar nu au înregistrare la domiciliu sau reședință, inclusiv cei care au emigrat autorizat peste hotarele țării (259 386 de persoane) și cetățenii cu drept de vot având domiciliul înregistrat în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului, aflate provizoriu în afara controlului suveran al autorităților constituționale ale Republicii Moldova (270 836 persoane).

Articolul precedentAccident rutier după cercul de la Şolcani, circumstanțele se stabilesc /VIDEO/
Articolul următorSondaj: Ce așteptări aveți de la o călătorie prin Republica Moldova ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.