Numărul primăriilor ar putea scade de la 896 la 93, iar numărul raioanelor de le 35 la 5

0
1127

  În ultima vreme se vorbește tot mai des despre o eventuală reformă teritorial-administrativă. Bunăoară, această întrebare i-a fost pusă președintei Maia Sandu și de primarul comunei Dărcăuți, Oleg Rozimovschi, în cadrul vizitei doamnei președinte la Soroca.

În acest context, merită atenție declarațiile făcute unui portal de la Chișinău de ex-președintele Comisiei Electorale Centrale și actualul membru al grupului de lucru care se ocupă cu elaborarea studiului privind scenariile de reformă administrativ-teritorială, Iurie Ciocan, cum că există trei scenarii de reformă teritorial-administrativă. Unul din aceste scenarii prevede micșorarea numărului de primării de nivelul I, de la 896, câte există astăzi până la 93. La fel, ar urma să se micșoreze și numărul de raioane – de la 35 la 5.

Și o precizare importantă: domnul Cecan a declarat că finalitatea reformei ar putea fi alegerile locale din anul 2023 sau anul 2027.


Articolul precedentPAS și ceilalți sau Năluca alegerilor anticipate abia de se întrezărește
Articolul următorIată ce puteți citi în ziarul „Observatorul de Nord” de astăzi / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.