Numărul motorului a fost exclus din certificatul de înmatriculare a vehiculelor, dar …

0
201

  Punctul P5, care indică numărul motorului, va fi exclus din Certificatul de înmatriculare a vehiculului. Decizia a fost luată de Executiv, în urma analizării unui proiect elaborat de Ministerul Economiei. Potrivit șefului de la Economie, Anatol Usatîi, țările Uniunii Europene de mult timp au atribuit motorului statut de piesă de schimb și nu includ numărul motorului în certificatul de înmatriculare a vehiculelor.

„Numărul motorului a fost exclus din certificatul de înmatriculare a vehiculelor, însă el continuă să fie înregistrat în baza de date a Agenției Servicii Publice. Există cazuri când inspectorii de circulație staționează unitățile de transport și le escortează la parcările speciale pe motiv că numărul motorului existent nu coincide cu cel din baza de date sau numărul nu este suficient de vizibil din cauza uzurii. Astfel, unii inspectori de circulație, având acces la baza de date a ASP, continuă să utilizeze numărul motorului ca element de identificare a vehiculului, ceea ce contravine normelor europene”, a mai spus oficialul.

Conform legislației în vigoare, în certificatul de înmatriculare se înscriu următoarele date referitoare la motorul vehiculului: capacitatea cilindrică, puterea netă maximă, tipul de combustibil sau sursa de putere.

Totodată, conform prevederilor Parlamentului European identificarea vehiculului se efectuează prin verificarea plăcuțelor de înmatriculare și a numărului de șasiu sau numărului de serie al vehiculului. (SURSA: agora.md)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.