Noul Șef al Biroului pentru Europa și Eurasia al USAID are rădăcini sorocene

0
60

Noul Șef al Biroului pentru Europa și Eurasia din cadrul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) este Brock D. Bierman, care are origini sorocene și a vizitat anterior Soroca. Bierman a fost investit în noua funcție la începutul lunii curente, iar la ceremonie au fost prezenți și reprezentanți ai Ambasadei Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii.

Pe pagina ambasadei noastre la Washington este menționat că în timpul ceremoniei de investire “Brock D. Bierman a menționat că este descendent din Republica Moldova, pentru care poartă un loc aparte în inima sa”. În timpul uneia dintre vizitele sale la Soroca, în primăvara anului 2004, pe când era Consilier Superior pentru Europa şi Euroasia al Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională şi Reprezentant Oficial al Administraţiei Preşedintelui Bush,  Bierman a acordat un express interviu pentru ziarul “Observatorul de Nord”.

Mă simt onorat şi foarte bucuros să vizitez Soroca, fiindcă bunelul meu este originar din Soroca şi a emigrat în SUA cu o sută de ani în urmă, oferindu-mi astfel acest dar al libertăţii.

Printre altele acesta a menționat atunci că “Am mai avut ocazia anul trecut să vizitez oraşul şi mi-ar face plăcere să petrec ceva mai mult  timp aici. Mă simt onorat şi foarte bucuros să vizitez Soroca, fiindcă bunelul meu este originar din Soroca şi a emigrat în SUA cu o sută de ani în urmă, oferindu-mi astfel acest dar al libertăţii. El a adus o contribuţie semnificativă în acele vremuri foarte tumultoase pentru SUA, mă simt deci îndatorat să vin în Moldova şi să contribui în măsura posibilităţilor la dezvoltarea acestei ţări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.