Noi reguli: Indemnizații mai ușor de obținut pentru familiile cu copii /VIDEO

0
181

Începând cu 1 ianuarie 2024, au intrat în vigoare un șir de modificări prin care se simplifică procesul de acordare a indemnizațiilor adresate familiilor cu copii. Aceste modificări au fost adoptate în scopul facilitării accesului familiilor la sprijinul financiar necesar pentru creșterea și îngrijirea copiilor.

Liudmila Dolghii, șefa interimară a subdiviziunii teritoriale a CTAS Soroca: ”Începând cu 1 ianuarie 2024, indemnizația unică la nașterea copilului, indemnizația lunară pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 2 ani, indemnizația lunară pentru creșterea copilului pînă la vârsta de 3 ani, indemnizația lunară de suport pentru creșterea până la vârsta de 3 ani a copiilor gemeni sau a mai multor copii născuți dintr-o singură sarcină se stabilesc de către Casa Naţională de Asigurări Sociale, din oficiu, mamei, iar în cazul în care mama nu întrunește condițiile de stabilire a indemnizației – tatălui, în baza datelor privind naşterea copilului disponibile în Registrul de Stat al Populației, fără necesitatea depunerii cererii la casa teritorială de asigurări sociale sau în mod electronic.

Menţionăm, că începând cu 1 ianuarie 2024 indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului pînă la 3 ani se stabileşte unuia dintre părinții asigurați fără condiția aflării în concediu pentru îngrijire a copilului. Totodată, indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului pînă la 3 ani se va calcula din venitul asigurat al unuia dintre soţii asiguraţi, care va determina un cuantum mai mare al indemnizaţiei. ”

 

Articolul precedentPrimăria își propune crearea unui parc fotovoltaic în municipiul Soroca
Articolul următorLa Soroca sunt în toi pregătirile pentru concursul „Dragobete – sărută fete” la care poți câștiga 1000 de lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.