Nina Martîniuc omul care „beneficiază” de pe urma Festivalului Mărului și nu numai / VIDEO

0
1448

Anul acesta sorocenii fiind în toi de pregătire și participare la „Festivalul Mărului”, își deghizează copiii în costume de Carnaval. Am aflat despre o doamnă care coase costume de Carnaval Măr și am mers la ea. Soroceanca Nina Martîniuc, ne-a povestit de unde i-a venit această idee.

„Coasem de mult timp costume de carnaval pentru copii. Trei ani în urmă, s-a adresat o mămică la noi, și ne-a întrebat dacă coasem și costume de Carnaval Măr. Ne-a plăcut această idee, și am încercat să o realizăm. Din cauza pandemiei, nu am avut succes la așa genuri de costume, dar anul acesta chiar foarte activ sorocenii s-au adresat la noi”, ne-a spus doamna Nina.

Un costum îi ia aproximativ 4 ore ca să-l coase, iar materia este luată de la Chișinău. Datorită imaginației și dorinței de a face ceva frumos, poate reda pe costum orice culoare și orice sort de măr. Zeci de copilași de la mic la mare vor fi îmbrăcați în costume de Carnaval Măr, confecționate de doamna Nina Martîniuc. Picii pot fi văzuți duminică, 9 octombrie, la Festivalul Mărului.


Articolul precedent„Soroca, file de istorie” povestite de Nicolae Bulat: Când a fost construit Spitalul de Zemstvă? / VIDEO
Articolul următorRosselhozdnadzor a decis: producătorii de mere din raionul Orhei sunt „cu moț”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.