Ne-au promis zăpadă abundentă, dar ne-am ales cu…un fâs

0
147

  Deși de la data de 5 februarie meteorologii au anunțat un cod portocaliu de vreme rea, în legătură cu deplasarea ciclonului atlantic, urgia albă anunțată la meteo și în presă nu s-a dezlănțuit pe întreg teritoriul R. Moldova.

Atunci meteorologii prognozau precipitații puternice sub formă de ploaie cu trecere în ninsori pe întreg teritoriul țării. Totuși, în unele raioane a nins foarte puțin, cel mai mult fiind afectată zona de sud a țării, transmite Știri.md… În cadrul unei emisiuni televizate, Ion Drucec, directorul adjunct al Administraţiei de Stat a Drumurilor, a explicat de ce prognozele meteorologilor s-au adeverit parțial, iar codul portocaliu de vreme rea s-a transformat în cod galben de vânt. „Vizualizând hărţile şi radarele meteo, am depistat totuși că nucleul ciclonului era deasupra R. Moldova, care ulterior, din cauza vântului puternic, s-a strămutat spre Ucraina.  Astfel, cele mai abundente precipitații sunt în regiunea Odesa din Ucraina, iar o altă parte în sud-estul României. Dacă nu era vânt, precipitațiile aveau să cadă în zona de sud a țării. Noi ne-am așteptat la acest fenomen, am fost pregătiți de asta. Ne-a ferit de această dată”, a declarat Ion Drucec.

Știri.md amintește că ninsoarea a creat probleme locuitorilor din sudul țării. Un microbuz de rută care transporta 15 pasageri, dar și 7 autoturisme în care se aflau circa 13 persoane au rămas blocate în sudul țării. De asemenea, din cauza rafalelor puternice de vânt și troienelor formate pe traseu, mai multe mașini au fost blocate pe traseul Burlăceni-Ciumai din sudul țării. Totodată, din cauza vântului puternic de ieri, 39 de localități din țară au rămas fără curent electric.

SURSA: știri.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.