Preparatele din carne de pasăre pregătite și consumate de locuitorii din raion sunt variate după compoziție, tehnologia de preparare, produse alimentare asortate, etc. În fiece zi, în familie se pregătesc supe, cartofi cu pui sau găină, pui în smântână.
Unele bucate se pregătesc la sărbătorile de familie și calendaristice: rațe, gâște sau găini umplute, desigur prezente sunt și răciturile de cocoș sau curcan. Pe lângă bucatele preparate de pe timpuri, dar care își păstrează locul sunt cunoscute bucatele noi intrate în bucătăria noastră: diferite salate cu piept de găină, bătutele din piept de găină, pulpe umplute cu ciuperci, gâturi de pasăre umplute.
Ingrediente:
• 1 kg năut
• 2 morcovi
• carne de porc sau costițe de porc
• 2 cepe mari
• sare
• boabe de piper
• 2-3 frunze de dafin
Preparare:
Tăiați mărunt ceapa, răzuiți morcovul, căliți ceapa cu morcovul, căliți în altă tigaie cu ulei, carnea sau costițele de porc. Într-o oală mare, încăpătoare, împreunați toate ingredientele de sus indicate și adăugați apă, (circa 5 cm). Puneți în cuptor la temperatura maximă până începe a fierbe, apoi scădeți temperatura (în funcție de cuptor) atât cât să fiarbă încet, încet, aproximativ 2-3 ore. Verificați apa, năutul trebuie permanent să fie acoperit cu apă, dacă nu e suficient, atunci adăugați periodic.