Muzeul din Șolcani — ”Comoara satului”

0
224

Turiștii care ajung la Soroca pot vizita și atracțiile turistice din raion. Acum șapte ani, în satul Șolcani a fost fondat Muzeul ”Comoara satului”, care a reușit în scurt timp să devină un reper turistic pentru musafirii satului. În această casă veche, care o perioadă a adăpostit biblioteca satului, au fost adunate diverse exponate de la săteni. De fapt, majoritatea exponatelor sunt, ori au fost, lucruri obișnuite de la casele gospodarilor și gospodinelor de cândva.

Exponatele adunate de la localnici sunt file din istoria acestei localități, iar despre fiecare dintre ele le vorbește celor care pășesc pragul muzeului Claudia Purice, ghidul și fondatoarea acestei instituții. Aici, pe lângă sofcă, și-au făcut loc prosoape țesute, covoare, țoluri, stative, coveți, un budălău, oale mai mari și mai mici, fotografii și multe alte piese interesante necunoscute pentru tânăra generație. Așa că părinților și mai ales copiilor le-ar prinde bine o lecție despre obiectele și instrumentele de la casa omului de la sat, care până nu demult făceau cinste oricărei familii mai răsărite.


Articolul precedentCSE a decis: Compensații mai mari pentru peste 40.000 de gospodării
Articolul următorDe ce nu e bine să începi dieta de dimineață?
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.