Munții Buzăului, mai aproape de Soroca, prin cartea „Țara Luanei“

0
84

Sâmbătă au avut loc lansarea volumul de pro­ză scurtă „Țara Luanei“, în incinta Centrului cultural român „C. Stere”, a cărei autor este scriitorul român, Mihai Sălcuțan. În aceiași zi a fost semnat parteneriatul de colaborare dintre Colegiul național „Mihai Eminescu” din Buzău și Liceul teoretic „Ion Creangă” din municipiul Soroca.

La evenimentul de lansare a cărții, Mihai Sălcuțan, cetățean de onoare al raionului Soroca, a menționat că ținutul despre care se vorbește în carte există în munți Buzăului. “Mă bucur că elevii au citit cartea și au susținut o prezentare mai mult decât frumoasă, plină de emoție, cu măiestrie și cu gust literar deosebit. Ne bucurăm ca de fiecare dată și așteptăm anul 2018, când biblioteca Basarabia va împlini 25 de ani de la fondare. Atunci vom veni cu alte surprize pe care le pregătim și la sigur vor fi gata până atunci”, a spus epigramistul.

“Cartea este despre destinul omenesc, fiind o carte de meditație, despre frumusețea Buzăului și oamenii care locuiesc la munte. Ea te îndeamnă să meditezi”, spune despre opera scriitorului român, Ana Bejan, ex-prefect al județului Soroca.

Elevele care au lecturat cartea, au venit cu câteva sfaturi pentru cititori. “Aș recomanda ca să aibă răbdare atunci când vor citi această carte. Ea are un stil modern de scriere, iar noi suntem mai mult obișnuiți cu literatura clasică, mai lejeră și artistică. Cartea îmbină mai multe sfaturi de viață, naturiste, duhovnicești și felul în care vede autorul diverse momente din viața noastră”, afirmă Eva Stefania Dorogan, elevă la liceul teoretic „Ion Creangă” din Soroca.

O altă tânără, Olga Coropcean, ne-a împărtășit că “cartea dată ne ajută să ne descoperim lumea interioară, să ieșim din propriile prejudicii și stereotipuri. După ce începi a citi cartea, aștepți cu nerăbdare să vezi ce va urma și care este ideea pe care autorul încearcă să ne transmită la următoare pagină”.

La final toți cei prezenți au primit în dar câte o carte din partea autorului.

Mihai Sălcuțan este avocat pensionar, scriitor, animator și manager cultural, activist social, promotor al relațiilor stabilite între județul Buzău și Republica Moldova, îndeosebi cu orașul și Raionul Soroca. De asemenea este membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, vicepreședinte al Uniunii Epigramiștilor din Romania și cetă­țean de onoare al raionului Soroca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.