Municipiul Soroca va primi 629.500.000 lei pentru dezvoltare

0
473

După cum v-am anunțat anterior, în perioada 2-21 – 2027, în Republica Moldova va fi creată o rețea de oraşe-poli, formată din șase municipii – Cahul, Comrat, Ungheni, Orhei, SOROCA și Edineț.

   Guvernul a aprobat în ședința de ieri „Programul național de dezvoltare a orașelor-poli a municipiilor Cahul, Comrat, Ungheni, Orhei, Soroca și Edineț”. Obiectivul acestui proiect este de a crea „o rețea de oraşe-poli de creştere regională atractive pentru locuitori, antreprenori şi vizitatori”. În opinia Cabinetului de Miniștri, acest fapt va conduce la apariția a noi locuri de muncă și, respectiv, la reducerea șomajului, va stimula dezvoltarea zonelor rurale din vecinătatea municipiilor menționate.

  Costul total al Programului a fost estimat la 2 781,4 milioane de lei, care acoperă necesitățile prioritare ale municipiilor beneficiare. Pentru proiect, din Bugetul de stat vor fi alocate 822 de milioane de lei – 30% din costul Programului, dintre care 816 milioane de lei vor fi distribuite pentru implementarea proiectelor prioritare în municipiile beneficiare, iar 6 milioane de lei – pentru activități de monitorizare, evaluare și consolidare a capacităților autorităților publice locale (APL).

Din aceste fonduri municipiul Soroca va primi 629.500.000 lei, în comparație cu Cahul – 545,6 milioane de lei, Comrat – 460,9 milioane de lei, Ungheni – 641,6 milioane de lei, Edineţ – 254,1 milioane de lei, și Orhei – 232,3 milioane de lei.

Articolul precedentAstăzi nu vom avea precipitații, dar nici soare nu va fi
Articolul următorAmenzi de până la 7500 lei pentru acei care ridică vocea și mâna la lucrătorii medicali
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.