Municipiul Soroca va primi 629.500.000 lei pentru dezvoltare

0
471

După cum v-am anunțat anterior, în perioada 2-21 – 2027, în Republica Moldova va fi creată o rețea de oraşe-poli, formată din șase municipii – Cahul, Comrat, Ungheni, Orhei, SOROCA și Edineț.

   Guvernul a aprobat în ședința de ieri „Programul național de dezvoltare a orașelor-poli a municipiilor Cahul, Comrat, Ungheni, Orhei, Soroca și Edineț”. Obiectivul acestui proiect este de a crea „o rețea de oraşe-poli de creştere regională atractive pentru locuitori, antreprenori şi vizitatori”. În opinia Cabinetului de Miniștri, acest fapt va conduce la apariția a noi locuri de muncă și, respectiv, la reducerea șomajului, va stimula dezvoltarea zonelor rurale din vecinătatea municipiilor menționate.

  Costul total al Programului a fost estimat la 2 781,4 milioane de lei, care acoperă necesitățile prioritare ale municipiilor beneficiare. Pentru proiect, din Bugetul de stat vor fi alocate 822 de milioane de lei – 30% din costul Programului, dintre care 816 milioane de lei vor fi distribuite pentru implementarea proiectelor prioritare în municipiile beneficiare, iar 6 milioane de lei – pentru activități de monitorizare, evaluare și consolidare a capacităților autorităților publice locale (APL).

Din aceste fonduri municipiul Soroca va primi 629.500.000 lei, în comparație cu Cahul – 545,6 milioane de lei, Comrat – 460,9 milioane de lei, Ungheni – 641,6 milioane de lei, Edineţ – 254,1 milioane de lei, și Orhei – 232,3 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.