Municipiul Soroca a fost inclus în programul “Comunitatea Mea” finanțat de SUA

0
321

Programul principal al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională în Moldova (USAID Moldova) în domeniul guvernării locale s-a extins cu alte 30 de localități, printre care este și municipiul Soroca.

Programul Comunitatea Mea anunță că “au fost selectate 30 de comunități care îndeplinesc criteriile de eligibilitate, anunțate anterior, și care includ, printre altele, interesul și gradul de deschidere ale APL-ului către asistența tehnică furnizată de Programul Comunitatea Mea, interesul și angajamentul pentru promovarea transparenței decizionale la nivel local, pentru comunicarea cu cetățenii și pentru colaborarea cu alte localități, alte organisme/instituții și inițiative din domeniul guvernării locale.”

Pe lângă municipiul Soroca, în runda a treia au fost incluse alte municipii, orașe și sate, iar în total din Programul Comunitatea Mea fac parte 77 de primării. Iată ce alte localități au intrat alături de Soroca în această rundă:

mun. Bălți
or. Căinari, r. Căușeni
or. Călărași
or. Dondușeni
or. Sîngera, mun. Chișinău
or. Sîngerei
com. Bubuieci, mun. Chișinău
com. Cărpineni, r. Hîncești
com. Cobusca Veche, r. Anenii Noi
com. Dumbrăvița, r. Sîngerei
com. Geamăna, r. Anenii Noi
com. Larga, r. Briceni
com. Mingir, r. Hîncești
com. Pelivan, r. Orhei
com. Sîngereii Noi, r. Sîngerei
com. Șipoteni, r. Călărași
com. Tigheci, r. Leova
com. Varvareuca, r. Florești
com. Zubrești, r. Strășeni
sat. Ciuciulea, r. Glodeni
sat. Copceac, UTA Gagauzia
sat. Gura Galbenei, r. Cimișlia
sat. Hîrbovăț, r. Anenii Noi
sat. Inești, r. Telenești
sat. Izbiște, r. Criuleni
sat. Pelinia, r. Drochia
sat. Peresecina, r. Orhei
sat. Sireți, r. Strășeni
sat. Verejeni, r. Telenești

Comunitatea Mea este programul principal al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională în Moldova (@USAID Moldova) în domeniul #guvernării locale și este realizat cu mult entuziasm pentru a susține autoritățile publice locale în efortul lor de a asigura o guvernare eficientă, transparentă și responsabilă față de cetățeni. Programul este implementat de IREX în Moldova și timp de cinci ani va acorda asistență pentru mai mult de o sută de comunități din țară – orașe, comune și sate – vizând în mod prioritar autoritățile publice locale de nivelul întâi, dar și grupurile civice, cetățenii și mediul de afaceri local.

Amintim că anume la Soroca a avut loc în vara anului 2018 prezentarea noului program al USAID “Comunitatea Mea”, unde au participat conducerea primăriilor unor orașe din nord cum ar fi Drochia, Florești și Dondușeni. Fosta conducerea a municipiului Soroca a ignorat inițial acest program, chiar dacă localitatea noastră a fost “curtată” de organizatori încă de la început.


Articolul precedentDansurile la nunți – interzise!
Articolul următorPutin crede, iar profesorii și medicii ruși – nu cred
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.